Teemu Pukilla menee lujaa – seitsemän maalia viidessä ottelussa

Teemu Pukki pelaa Norwich Cityn joukkueessa.

Teemu Pukki pelaa Norwich Cityn joukkueessa. (Kuva AOP)

Teemu Pukki on kahden viikon aikana tehnyt seitsemän maalia.

JALKAPALLO Norwich City on viettänyt helmikuussa sitä kuuluisaa Pukki-partya. Joukkueen tähtihyökkääjä Teemu Pukki on ollut viimeisen kahden viikon aikana hurjassa iskussa.

Maaliputkeaan Pukki jatkoi sunnuntaina tekemällä Norwichin voittomaalin joukkueen kaataessa Wycomben 2-0. Norwich otti jo viidennen perättäisen voittonsa.

Pukki on tehnyt nyt viiteen edelliseen otteluun peräti seitsemän maalia. Samalla hän sivusi myös Norwichin seurahistoriaa.

Pukki on ensimmäinen Norwich Cityn pelaaja 62 vuoteen, joka on tehnyt vähintään yhden maalin seuran viiden ottelun voittoputkessa. Viimeksi tähän pystyttiin vuonna 1959. Silloin asialla oli Terry Bly.

Norwich vahvisti voitollaan asemiaan Englannin kakkossarjan The Championshipin kärjessä. Toisena oleva Marcus Forssin edustama Brentford on jäänyt Norwichista seitsemän pistettä.

Norwichin paluu Valioliigaan on yhä lähempänä. Toki seuralla on pelaamatta kaudesta vielä 13 ottelua. Suora nousu tulisi sijoittumisesta kahden parhaan joukkoon.

Pukki on tällä kaudella tehnyt 18 maalia. Hän on The Championshipin maalipörssissä kolmantena. Kärjessä oleva Brentfordin Ivan Toney on tehnyt 25 maalia ja toisena oleva Blackburnin Adam Armstrong 19 maalia.

Suomen maajoukkueelle Pukin maalivire on tietysti ilouutinen. Huuhkajat aloittaa MM-karsinnat maaliskuun lopulla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukki viimeistelee kovalla itseluottamuksella – ”Uskomattomassa iskussa”

Kommentoi Facebookissa