Teemu Pukki haluaisi Valioliigaan – rahasumma ei riitä

Teemu Pukki pelasi Valioliigassa Norwichin joukkueessa (Kuva: Norwich City)

Teemu Pukki pelasi Valioliigassa Norwichin joukkueessa. (Kuva Norwich City)

Teemu Pukki tuskin pääsee ensi kaudeksi Valioliigaan. Norwich ei ole saamassa hänen siirrostaan riittävän suurta rahasummaa.

JALKAPALLO Teemu Pukin seura Norwich City putosi Englannin Valioliigasta viime kauden päätteeksi. Pukin kausi oli ihan hyvä, mutta joukkueen kokonaistaso ei ollut riittävä, että pärjäämiseen pääsarjatasolla edes keskikastissa olisi realistisia mahdollisuuksia.

Pukki on tiettävästi ilmoittanut Norwichille haluavansa vaihtaa seuraa. Mutta siirto on täysin kiinni siitä, saako Pukin sopimusoikeudet omistava Norwich Pukista riittävästi korvausta.

Pukki haluaisi pelata ensi kaudella Valioliigassa. Mutta yksikään Valioliigan seura ei toistaiseksi ole ollut halukas laittamaan riittävästi rahaa pöytään, jotta Pukin siirto toteutuisi.

Ongelmana on Pukin ikä. Hän on jo 32-vuotias. Huipputasolla hänellä ei ole montaa pelivuotta jäljellä, joten merkittäviä summia Norwich ei tule Pukista saamaan.

Pukki kiinnostaa useita eurooppalaisia pääsarjaseuroja. Mutta toistaiseksi Englannin ulkopuoleltakaan Norwich ei ole saanut Pukista riittävän isoa tarjousta.

Yhä todennäköisemmältä näyttää, että Pukki joutuu jatkamaan uraansa Norwichissa Englannin kakkostasolla The Championshipissa. Kausi olisi Pukille Norwichissa jo viides ja kolmas kakkostasolla.

Championship on kovatasoinen sarja. Mutta Pukki haluaisi uransa viimeisinä huippuvuosinaan vielä parempaa. Jääminen Norwichiin olisikin hänelle raskas pettymys.

Suomen maajoukkueessa Pukki on ilmoittanut jatkavansa toistaiseksi. Hän on varmuudella mukana ainakin 2023 pelattavissa EM-karsinnoissa ja tietysti 2024 EM-kisoissakin, jos Suomi kisoihin selviytyy.

Ei olisi yllättävää, jos Pukki lopettaisi maajoukkueuransa 2024. Hän on tuolloin jo 34-vuotias.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK aloitti Mestareiden liigan karsinnat voitolla

Kommentoi Facebookissa