Teemu Pukki kadottanut maalivireensä – ”Tarvitsee jostain piristysruiskeen”

Teemu Pukki pelaa Norwich Cityn joukkueessa.

Teemu Pukki pelaa Norwich Cityn joukkueessa. (Kuva AOP)

Teemu Pukin seura Norwich on jäänyt maaleitta neljässä perättäisessä ottelussa.

JALKAPALLO Teemu Pukki ja hänen edustamansa Norwich City ovat kadottaneet hyvän vireensä. Maalihanat ovat pysyneet tukossa neljässä viimeisessä ottelussa.

Perjantaina pelatussa jalkapallon Englannin kakkossarjan The Championshipin kärkiottelussa Norwich hävisi Swansealle maalein 0-2. Tällä kaudella 11 maalia tehneellä Pukilla oli ottelussa potentiaalisia maalintekopaikkoja, mutta ruuti oli jälleen märkää.

Vakuuttavasti alkukaudella esiintynyt Norwich johtaa yhä sarjaa. Yhden ottelun vähemmän pelannut Swansea nousi enää kahden pisteen päähän.

Norwichia tarkalla silmällä seuraava Eastern Daily Press -lehden toimittaja Paddy Davitt on antanut ”Kanarialintujen” pelaajille tuttuun tapaansa kouluarvosanat eilisestä esityksestä. Pukille irtosi vaatimaton numero 6.

– Kaksi erinomaista laukaisupaikkaa molemmilla jaksoilla, mutta kummallakaan kerralla ei ollut todellista malttia testata Woodmania (Swansean maalivahti). Tarvitsee jostain piristysruiskeen itseluottamukselle, Davitt analysoi Pukin iltapuhteen.

Juttuvinkki: Suomi oli todella lähellä päästä jalkapallon MM-kisoihin 1986

Viime kaudella Norwich pelasi Englannin pääsarjatasolla Valioliigassa ja jäi lopulta viimeiseksi. Pukki aloitti kautensa erittäin hyvin, mutta loppukaudesta hän ei vakuuttanut. Tammikuun jälkeen hän ei onnistunut Valioliigassa enää maalinteossa.

Maalihanojen katoaminen ei tietenkään ollut pelkästään Pukin omaa syytä. Vastustajat tunsivat Norwichin vahvuudet kauden edetessä paremmin ja pelaajamateriaaliltaan sarjan heikoimpiin joukkueisiin lukeutunut Norwich ei pystynyt enää vastaamaan haasteisiin.

The Championshipissa Norwichin tilanne on avian toinen. Onhan Norwich yksi sarjan parhaista joukkueista ja Pukki yksi sarjan parhaista hyökkääjistä. Periaatteessa maaleitta jääminen on Norwichin tasoiselta joukkueelta The Championshipissa aina alisuoritus.

Pukin itseluottamuksen mahdollinen katoaminen olisi huolestuttava asia Suomen maajoukkueen kannalta. Alkavathan karsinnat vuoden 2022 MM-kisoihin jo maaliskuussa ja kesäkuussa Huuhkajat pelaa EM-kisoissa. Pukki on Huuhkajien menestysmahdollisuuksien kannalta yhä todella merkittävä pelaaja.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukki maaleitta – Lukas Hradeckylle nolo tappio

Kommentoi Facebookissa