Teemu Pukki maalasi taas – ”Oli hauska tehdä se tällä tavalla”

Teemu Pukki pelaa Norwich Cityn joukkueessa.

Teemu Pukki pelaa Norwich Cityn joukkueessa. (Kuva AOP)

Teemu Pukki löysi maalijyvänsä vuoden heikon alun jälkeen.

JALKAPALLO Teemu Pukki on vahvassa iskussa Englannin jalkapallon kakkossarjassa The Championshipissa. Pukki pääsi keskiviikkona maalin makuun, kun Norwich kukisti Coventryn vieraissa 2-0.

Pukki vei Norwichin 1-0 -johtoon 28. minuutilla Emi Buendian syötöstä. Osat vaihtuivat juuri ennen taukovihellystä, kun Pukki syötti Buendian maalin.

– Aikaisemmin oli yksi tilanne, jossa yritin syöttää Toddylle (Cantwell), joten en ollut 100-prosenttisen varma pitäisikö minun syöttää, mutta näin Emin niin vapaana. Oli hauska tehdä se tällä tavalla, että minä syötin ja Emi maalasi. Hän on antanut minulle niin paljon maaleja sinä aikana, kun olen ollut täällä, Pukki kiitteli Norwichin verkkosivuilla.

Buendian ja Pukin yhteispeli toimii jälleen hyvin.

– Emi tietää liikkeeni. Aina kun hän saa pallon, niin tiedän, mitä minun pitää tehdä, Pukki jatkoi.

Voitto oli Norwichille toinen peräkkäinen. Sitä edellisestä neljästä ottelusta kaikki kilpailut mukaan lukien Norwich ei ollut voittanut yhtään.

Pukillekin tuli vuoden alkuun pidempi maaliton putki. Nyt hän on tehnyt kahdessa perättäisessä ottelussa kolme maalia.

– Nämä olivat tärkeät kolme sarjapistettä. Vain niillä on väliä. Halusimme luoda lisääkin maalipaikkoja, mutta oli tärkeää puolustaa hyvin toisella puoliajalla. Tunnelma on tällä hetkellä todella hyvä. Meillä oli muutama vaikeampi ottelu. Nyt meillä on takana kaksi hyvää esitystä ja kaksi voittoa. Tästä on hyvä jatkaa, Pukki sanoi.

Norwich johtaa Championshipia neljän pisteen turvin ennen Marcus Forssin edustamaa Brentfordia. Kaksi ottelua vähemmän pelannut Swansea on viiden pisteen päässä Norwichista.

Kaksi The Championshipin parasta nousee kauden päätteeksi suoraan Valioliigaan. Sijoille 3-6 päätyneet joukkueet pelaavat nousukarsinnat.

On hyvinkin mahdollista, että sekä Pukki että Forss pelaisivat ensi kaudella Valioliigassa.

Teksti Otto Palojärvi ja Jussi Lehmola

Lue myös: Helmarit pelaa EM-kisapaikasta kirpeässä pakkassäässä – ”Kana on kynittävänä”

Kommentoi Facebookissa