Teemu Pukki teki selväksi – ”Ei voi olla tyytyväinen”

Teemu Pukki pelaa Valioliigassa Norwichin joukkueessa (Kuva: Norwich City)

Teemu Pukki pelaa Norwichin joukkueessa. (Kuva Norwich City)

Teemu Pukilla on ollut Valioliigassa hyvin vaikea kausi. Tuskaisat hetket on hyvä hetkeksi unohtaa maajoukkuepeleissä.

JALKAPALLO Teemu Pukki on viettänyt Englannin Valioliigassa viime viikkoina tuskaisia aikoja seuransa Norwichin ajauduttua tappioputkeen. Norwich on sarjataulukossa peränpitäjänä.

Perjantaina Espanjassa Suomen maajoukkueleirin videohaastattelussa Pukki myönsi, etteivät tulokset seurajoukkueessa ole vastanneet hänen odotuksiaan.

– Ollut vaikea kausi. Odotin, että oltaisiin paremmassa tilanteessa kuin ollaan. Vaikea loppukausi on edessä, mutta tehdään kaikki työ, että säilyttäisiin sarjassa, Pukki sanoi.

Norwichille erityisen tuskaisa ottelu oli tappio Leedsiä vastaan. Pukki syötti tasoitusmaalin yliajalla, mutta Leeds nousi sen jälkeen vielä voittoon.

– Tosi kirvelevä. Käytiin läpi. En tiedä, ansaittiinko pisteitä siitä pelistä, Leedsillä oli paljon paikkoja ensimmäisellä puoliajalla, mutta viime hetken tappiot on aina kirveleviä, Pukki harmitteli.

Pukki on tehnyt tällä kaudella paljon maaleja. Omiin suorituksiinsa hän ei ole kuitenkaan tyytyväinen, jos ei kykene auttamaan joukkuettaan parempiin tuloksiin.

– Jos ollaan viimeisellä sijalla, ei voi olla tyytyväinen. En keskellä kautta erottele henkilökohtaista ja joukkueen peliä.

– Ei olla luotu niin paljon paikkoja kuin silloin ekalla kaudella. Toivottavasti loppukausi pistäisi tän kauden plussan puolelle. Vaikeaa on, mutta meidän pitää luottaa, että se kääntyy, Pukki jatkoi.

Pukki ei toistaiseksi ole aloittanut Norwichin kanssa myöskään uusia sopimusneuvotteluja.

– Ei ole ollut. Ollaan keskitytty täysin noihin peleihin.

Murciassa maajoukkueleirillä Pukki voi hetkeksi unohtaa tuskaisan seurajoukkuekautensa.

– Aina tänne tulo on iso kunnia. Täällä on tosi hyviä kavereita ja joukkuehenki on ihan mahtava. Saa mielen hyvin pois seurajoukkueasioista. Pidetään hauskaa näiden jätkien kanssa, hän sanoi.

Maajoukkueuran lopettaminen ei ole Pukilla toistaiseksi suunnitelmissa.

– Kyllä mulla on vielä virtaa. Uusi unelma on joukkueelle, että päästään EM-kisoihin 2024. Se on tavoite maajoukkueen kanssa. Kyllä mulla on vielä kova into tulla tänne aina.

Lauantaina Huuhkajat kohtaa Murciassa Islannin. Pukki muistaa yhä hyvin syksyn 2016 katkeran MM-karsintatappion Reykjavikista. Silloin Suomi hävisi ottelun käytännössä tuomarivirheiden takia.

– Meillä on huonoja muistoja Islantia vastaan. Se peli Reykjavikissa vieläkin ärsyttää. Islannilla jengi on muuttunut niistä ajoista. Lähdetään hakemaan hyvää tulosta. Innolla taas laitan Suomi-paidan päälle.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Italialle kaikkien aikojen MM-katastrofi – ”Tätä on vaikea selittää”

Kommentoi Facebookissa