Teini-ikäiset esiintyivät poliiseina – isän autoon asennettiin siniset ja punaiset hälytysvilkut

Hälytysvilkkuja käyttämällä auto saatiin näyttämään siviilimalliselta poliisiautolta.

Hälytysvilkkuja käyttämällä auto saatiin näyttämään siviilimalliselta poliisiautolta. (Kuvituskuva Fotolia)

Pysäytetty autoilija oli nähnyt pipopäisen teinin ja kaksi muuta virnuilevaa nuorta.

LIIKENNETURVALLISUUS Kirkkonummen Veikkolassa 21.1.2020 kolme teini-ikäistä poikaa sai mielestään hyvän idean. Yhden pojan isän autoon asennettiin siniset ja punaiset hälytysvilkut, joita käyttämällä auto saatiin näyttämään siviilimalliselta poliisiautolta.

Kyseisellä viritelmällä oli saatu erehdytettyä sivullinen autoilija pysäyttämään ajoneuvonsa noin klo 23.30 aikaan. Pysäytetty autoilija oli kuitenkin tajunnut pipopäisen teinin ja kaksi muuta virnuilevaa nuorta nähdessään, ettei kysymyksessä ollutkaan poliisiauto. Hän oli myös seurannut kyseistä karkuun lähtenyttä autoa, muttei uskaltanut ajaa yhtä kovaa.

Paikalle hälytetty poliisipartio yhytti valepoliisiauton ja kääntyi sen perään, jolloin auto kaasutti karkuun. Karkulaiset kuitenkin pysähtyivät, hylkäsivät auton ja juoksivat metsään. Hetken päästä kuljettajana toiminut teini tavoitettiin.

Karkuteille jääneet kaverit soittivat seuraavaksi hätäkeskukseen, ja tekonsa peittääkseen ilmoittivat kyseisen auton anastetuksi Veikkolasta jonkin verran aiemmin. Auton kuljettajana toimineella nuorella miehellä oli ainoastaan kevytmoottoripyörän kuljettamiseen oikeuttava ajokortti. Hän kertoi auton otetuksi ilman omistajan lupaa. Hän pääsi poliisin suojiin yöksi.

Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena, virkavallan anastuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja moottoriajoneuvon käyttövarkautena. Tapauksesta on tehty myös lastensuojeluilmoitus.

Lue myös: Poliisiautossa oli hälytysvalot päällä – rattijuoppo romutti liikennevaloissa hinauskuntoon

Kommentoi Facebookissa