Teosto-palkinto neljälle sävelteokselle – ”Musiikillinen tyylien kirjo on ihanan laaja”

Palkinnon kokonaissumma 60 000 euroa jaetaan tasan voittajateosten kesken. (Kuva Jussi Helttunen)

Teosto-palkinto on tunnustus rohkeille, omaperäisille ja innovatiivisille sävelteoksille.

MUSIIKKI Vuoden 2022 Teosto-palkinnon saa neljä sävelteosta. Palkinnon kokonaissumma on historian suurin, 60 000 euroa, joka jaetaan tasan voittajateosten kesken.

Voittajat ovat Johanna Rasmuksen ja työryhmän teokset Yonan levyllä Uni johon herään, Cecilia Damströmin sävellys ICE, Linda Fredrikssonin sävellykset levyllä Juniper sekä Eevil Stöön ja työryhmän teokset Eevil Stöön levyllä Marsipan Wave. Kukin voittajateos ja sen tekijä tai tekijäryhmä saa palkinnoksi 15 000 euroa.

Tämän vuoden Teosto-palkinnon 12 ehdokasta ja neljä voittajaa valittiin poikkeuksellisesti kahden vuoden 2020–2021 aikana julkaistujen tai kantaesitettyjen kotimaisten sävelteosten joukosta. Voittajat valitsi nelihenkinen tuomaristo, johon kuuluivat vuoden 2020 Teosto-palkintovoittajat, artisti Jesse Markin ja säveltäjä, tuottaja Totte Rautiainen sekä Teoston johtoryhmän kutsumat jäsenet, Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén ja toimittaja Maria Veitola.

– Tämän vuoden ehdokkaiden ja myös voittajien musiikillinen tyylien kirjo on ihanan laaja. Se osoittaa, miten monipuolista ja ilmaisuvoimaista säveltaidetta Suomen musiikkikenttä tällä hetkellä tarjoaa, raadin puheenjohtaja Totte Rautiainen arvioi.

Teosto-palkinnon tarkoituksena on antaa vuosittain tunnustusta rohkeille, omaperäisille ja innovatiivisille sävelteoksille tai sävelteoskokonaisuuksille. Teosto haluaa myös tukea palkinnolla musiikkilajien moninaisuutta ja nostaa musiikin tekijöiden työn yhteiskunnallista arvostusta.

Vuodesta 2003 lähtien jaettu Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja, joka jaettiin nyt 17. kerran.

Lue myös: Kansallismusiikki ja kansallismaisema yhdistyvät – Sibeliuksen musiikki soi Ukko-Kolin huipulla

Kommentoi Facebookissa