Tero Seppälälle hyvä päätöskisa MM-ampumahiihdossa

Tero Seppälä on suomalaisen miesten ampumahiihdon kärkiurheilijoita. (Kuva Olympiakomitea)

Tero Seppälä oli ampumahiihdon MM-kisojen yhteislähdössä kymmenes. Kokonaisuutena Suomen joukkueen kisaurakka oli vaatimaton kahta onnistumista lukuunottamatta.

AMPUMAHIIHTO Tero Seppälä oli ainoana suomalaisena mukana ampumahiihdon MM-kisojen miesten yhteislähtökisassa sunnuntaina. Seppälä suoriutuikin yhteislähdössä hyvin sijoituttuaan kymmenenneksi.

Seppälä onnistui hyvin pystyammunnassa.

– Aika rankka kisa oli tänään. Meinasin jo heti ensimmäisellä kierroksella lentää ensimmäisessä mutkassa pihalle. Ajattelin, että joukkueessa ollaan jo kaaduttu tarpeeksi ja sain tilanteen korjattua. Makuulla oli vähän haasteita ja jäin siinä pikkuisen liikaa. Pystypaikat olivat taas mahtavan hyvät ja sillä nousin kymppisakkiin, Seppälä sanoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

– Viimeisellä kierroksella meitä oli kolme samassa porukassa ja tiesin, että yksi jää kymppisakista ulos. Onneksi tein oikean kaistavalinnan loppusuoralla ja pärjäsin. Paras sijoitus täällä, joten täytyy olla tyytyväinen, Seppälä jatkoi.

Ruotsi juhli kaksoisvoittoa. Sebastian Samuelsson vei maailmanmestaruuden ja Martin Ponsiluoma korjasi hopean. Norjan Johannes Thinges Bö sai tyytyä pronssiin.

Bö saavutti kisoissa peräti viisi MM-kultaa. Putki katkesi lauantaina, jolloin Ranska jätti Norjan taakseen viestissä. Sunnuntaina Bö taipui puolestaan ruotsalaisille.

Ruotsilla riitti juhlittavaa, sillä Hanna Öberg voitti sunnuntaina naisten yhteislähtökisan. Öberg voitti MM-kisoissa kaksi kultaa, yhden hopean ja yhden pronssin.

Hopeaa vei Norjan Ingrid Landmark Tandervold. Pronssia saavutti Ranskan Julia Simon.

Suomalaisista ainoana yhteislähtöön pääsi Suvi Minkkinen. Hän oli 25:s.

Minkkinen ampui kolme ohilaukausta. Hän oli reilut kolme minuuttia ja 15 sekuntia Öbergiä hitaampi.

– Kyllä annan ihan hyvän arvosanan itselleni näistä kisoista. Kolme perustason hyvää suoritusta ja yksi ihan huipputulos, joten kyllä siihen pitää olla täällä tyytyväinen, Minkkinen sanoi.

Minkkinen oli normaalimatkalla kahdeksas. Hän ampui siinä kisassa puhtaasti.

Suomen joukkueen päävalmentaja Erik Bartlett Kulstad summasi suomalaisten MM-urakan seuraavasti:

– Sanon usein, että ampumahiihto on vuoristorataa ja nämä MM-kilpailut ovat olleet juuri sitä. Meillä oli hyviä suorituksia, kuten Teron ja Suvin onnistumiset. Sitten oli myös vähemmän hyviä hetkiä, jotka johtuivat kaatumisista ja omista virheistämme. Kaiken kaikkiaan olemme selviytyneet kohtalaisesti näistä MM-kisoista.

Paljoa eteenpäin Suomen ampumahiihto ei ole kansainvälisellä tasolla kuitenkaan mennyt. Seppälä ja Minkkinen onnistuivat MM-kisoissa yhdessä kilpailussa, mutta kokonaisuutena taso heitteli aivan liian paljon. Seppälällä oli vastaavanlainen kokemus viime vuonna Pekingin olympialaisissa.

Erityisen suuri pettymys MM-kisoissa oli kokenut Mari Eder. Hän alitti tasonsa MM-kisoissa pahasti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mikko Rantanen hienoon saavutukseen – ruotsalaispelaajan nimi hämmensi

Kommentoi Facebookissa