Tesoman henkirikos ratkeamassa yllätyskäänteeseen – epäilty ilmoittautui ja DNA-näyte täsmää

Tamperelaisen miehen puukotus tapahtui aamuyöllä kävelytiellä.

Tamperelaisen miehen puukotus tapahtui aamuyöllä kävelytiellä. (Kuva Google Street View)

Poliisi on tehnyt yli kolme vuotta selvittämättömänä ollessa tapauksessa pidätyksen.

PIDÄTYS Poliisi on pidättänyt vuonna 1994 syntyneen tamperelaisen miehen epäiltynä Tesomalla vuonna 2014 tapahtuneeseen henkirikokseen.

Kävelytieltä löytyi aikaisin aamulla 29.12.2014 kuollut mies. Tamperelainen Petri Salonen oli poistunut kotoaan ja käynyt läheisessä baarissa. Kotiin Salonen ei enää palannut, sillä hänet oli puukotettu valtaväylän vierellä kulkevalla väylällä.

Poliisin tärkeimmät johtolangat ovat olleet tekovälineenä toiminut puukko ja siitä saatu tuntemattoman miehen DNA sekä valvontakameran tallenne kolmesta nuoresta miehestä läheisen ostoskeskuksen luota. Myös uhrin DNA on saatu. Poliisi on tehnyt tutkinnassa tuhat DNA-testiä ja saanut satoja vinkkejä.

Tamperelainen nuorehko mies otti eilen itse yhteyttä poliisin ja halusi tulla selvittämään asian. Miestä on ehditty kuulustella ja hän on kertonut tapahtuneesta seikkoja, jotka vain tekijä voi tietää. Hänen DNA-näytteensä täsmää poliisin hallussa olevan DNA-näytteen kanssa.

Asian esitutkintaa jatketaan kuulusteluilla sekä muilla tutkintatoimenpiteillä. Epäiltyä tullaan vaatimaan todennäköisin syin vangittavaksi tämän viikonlopun aikana.

Kommentoi Facebookissa