Texasin kouluampumisen yli 20 uhrista suurin osa oli lapsia – myös 18-vuotias ampuja menehtyi

Silminnäkijä kuvasi mustiin pukeutuneen ampujan lähestymässä koulurakennusta. (Kuva AOP)

Osavaltion kuvernöörin mukaan ampuja kuoli kiinniottotilanteessa uhattuaan poliisia.

KOULUAMPUMINEN Yhdysvalloissa Texasin osavaltiossa Uvalden kaupungissa sijaitsevassa Robb Elementary Schoolissa tapahtuneessa kouluampumisessa on menehtynyt yli 20 henkilöä. Myös epäilty ampuja, 18-vuotias Salvador Ramos on kuollut.

Viimeisimpien tietojen mukaan ampumisessa kuoli 19 lasta sekä kolme aikuista, joista yksi on paikallisessa lukiossa opiskellut ampuja. San Antonion yliopistollisessa sairaalassa on hoidettavana useita oppilaita. Ramosin kerrotaan ampuneen ennen koululle saapumista isoäitiään. Sairaalassa olevista henkilöistä 66-vuotiaan naisen ja 10-vuotiaan tytön tilat ovat kriittisiä.

Texasin kuvernööri George Abbottin mukaan kouluun puolenpäivän aikaan kävellyt ampuja oli aseistautunut käsiaseella sekä mahdollisesti myös kiväärillä. Ampujaan liitetyllä Instagram-tilillä oli esitelty kahta AR-15-mallista kivääriä muutama päivä ennen ampumista.

Kuvernöörin mukaan Ramos kuoli kiinniottotilanteessa uhattuaan poliisia. Haavoittuneiden joukossa on myös kaksi poliisia. Texasin viranomaisten mukaan Ramos olisi toiminut yksin.

Tapahtunut on järkyttänyt Yhdysvalloissa. Presidentti Joe Biden oli selvästi liikuttunut pitäessään puhetta Valkoisessa talossa. Hän nosti esille maan aselait.

– On väärin, että 18-vuotias voi ostaa rynnäkkökiväärejä. Jumalan nimeen, milloin me asetumme aselobbareita vastaan?

Kansalaisjärjestö Gun Violence Archiven tilastojen mukaan Yhdysvalloissa on tämän vuoden aikana tapahtunut 212 joukkoampumista, jossa loukkaantuneita tai kuolleita on neljä tai enemmän. Uutistoimisto CNN:n mukaan kyseessä on kolmaskymmenes tänä vuonna tapahtunut kouluampuminen.

Lue myös: Joukkotappelussa käytettiin pesäpallomailaa – karkuun pyrkivää osapuolta oli jahdattu juosten

Kommentoi Facebookissa