Tieliikennekeskus kehottaa varovaisuuteen teillä – pääkaupunkiseudulla useita ketjukolareita

Liikenne tulee olemaan hidasta ja jonoutunutta pitkälle iltaan.

Liikenne tulee olemaan hidasta ja jonoutunutta pitkälle iltaan. (Kuva Fotolia)

Poliisin tiedossa on suuresta ketjukolarista noin kymmenen loukkaantunutta, mutta ei kuolonuhreja.

LIIKENNETURVALLISUUS Ajokeli on ollut tiistaina 9.3. poikkeuksellisen huono suuressa osassa Etelä- ja Länsi-Suomea lumisateen ja pöllyävän lumen takia. Pääkaupunkiseudulla on ollut useita ketjukolareita johtuen erittäin huonosta ajokelistä.

Esimerkiksi Vantaalla Hämeenlinnanväylällä suistui aamupäivällä rekka alas sillalta keulalleen kevyen liikenteen väylälle. Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoi iltapäivällä Twitterissä Helsingissä ja Vantaalla tapahtuneista useista peräänajoista ja tieltä suistumisista.

”Liikenteestä johtuvia tehtäviä Itä-Uudenmaan poliisilla tänään jo 30, joista suurin osa Vantaalla, muun muassa Kehä III:lla, joka on ihan jäässä. Autoilijoita kehotetaan välttämään pääväyliä ja välttämään kokonaan autoilua, jos se on mahdollista.”

Yli 30 auton peräänajo katkaisi liikenteen kokonaan Turunväylällä Espoon Ikean kohdalla. Liikenne oli poikki Tuomarilan ja Kehä 3:n liittymien välisillä tieosuuksilla molempiin suuntiin. Kummankin suunnan kaistoilla oli omat ketjukolarinsa.

Poliisi sai ensimmäisen ilmoituksen ketjukolarista kello 13.36. Turun suuntaan menevillä kaistoilla kolarin osallisina oli kaksi täysperävaunurekkaa, joista toinen oli kaatunut poikittain kaistojen väliselle keskialueelle siten, että vetoauto oli Turkuun ja perävaunu Helsinkiin menevillä kaistoilla.

Kaistojen raivaus kesti useampia tunteja ja oli kokonaan valmista vasta klo 19.40. Tässä vaiheessa poliisin tiedossa on noin kymmenen loukkaantunutta, mutta ei kuolonuhreja.

Molemmat kaistat on nyt avattu liikenteelle. Helsingin suuntaan ajettaessa tien oikeaan laitaan jäi vielä yksi raskas ajoneuvo. Poliisi jatkaa tapahtumien selvittämistä osallisten kanssa. Osallisten suuren lukumäärän vuoksi tutkinta kestää pitkään. Osalliset voivat olla jo nyt yhteydessä omaan vakuutusyhtiöönsä.

Poliisi on ottanut ketjukolareiden osallisten tiedot ylös. Osallisten ei tarvitse tehdä erillisiä rikosilmoituksia. Jos et ole asioinut kolaripaikalla poliisin kanssa, mutta olet kärsinyt vahinkoa kyseisissä ketjukolareissa, ota yhteyttä sähköpostitse: liikennerikostutkinta.lansi-uusimaa@poliisi.fi.

  • EDIT 20.00: Päivitetty poliisin antamilla tiedoilla

Lue myös: Viime vuonna 218 kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta – alle 25-vuotiaiden turmia ennätysvähän

Kommentoi Facebookissa