Surkea kausi ohi – Jokerit kesälaitumille

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit hävisi Lokomotiv Jaroslavlille pudotuspelisarjassa suoraan neljässä ottelussa. Maalit olivat Lokomotivin hyväksi neljässä ottelussa 13-3.

JÄÄKIEKKO Suomessa ja Venäjällä lunta maaliskuun alussa vielä riittää, mutta Jokereilla alkoi jo kesäloma. Kauden viimeisessä ottelussaan Jokerit hävisi Lokomotiv Jaroslavlille maalein 1-4 ja koko pudotuspelisarjan voitoin 0-4.

Otteluvoitot 4-0 kertovat karua kieltään Lokomotivin paremmuudesta. Yhden neljästä ottelusta Lokomotiv voitti vasta jatkoajalla, mutta ei muuten joutunut Jokereiden kanssa monessakaan erässä tiukoille.

Lokomotivin kurinalainen puolustuspeli oli Jokereille jokaisessa ottelussa liikaa. Maalipaikat jäivät Jokereilla vähiin.

Lokomotivin puolustuspelistä kertoo fakta, että Jokerit teki neljässä ottelussa vain kolme maalia. Lokomotiv teki neljässä ottelussa 13 maalia.

Jokereille sattui ottelusarjassa useita merkkausvirheitä, joista Lokomotiv ratkaisi. Merkkausvirheiden määrä pudotuspeliotteluissa oli Jokereilla hämmästyttävä. Se kertoo faktasta, ettei kaikki ollut joukkueessa kunnossa.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki voi valmennustiimeineen katsoa peiliin. Jokereiden pelaajamateriaalilla pitäisi pystyä parempaan.

Toki Jokereiden kausi oli vaikea Valko-Venäjän poliittisen kuohunnan, koronavirusrajoitusten, karanteenien ja loukkaantumisten takia. Pudotuspeleissä Jokerit päätti pelata kotiottelunsa Jaroslavlissa, koska Helsingissä yleisöä ei saanut päästää halliin.

Silti Jokerit alisuoritti pahasti. Joukkue ei Jaroslavlin pudotuspeleissä saanut itsestään parasta irti. Usko omaan tekemiseen horjui.

Nyt pelaajat voivat ottaa vähän aikaa rennosti. Muutama Jokereiden pelaaja pelannee kevään MM-kisoissa ja osalla on edessään sopimusneuvottelut. Kesäloma on monilla kuitenkin pitkä.

Jokereiden osallistumissopimus KHL:ssä on voimassa toistaiseksi. Marjamäen sopimus jatkuu vielä ensi kaudella.

Miljardööri Vladimir Potanin vastaa Jokereiden rahoituksesta. Hän on Venäjän rikkain mies, jolle Jokereiden rahoittaminen on yhtä suuri investointi kuin keskituloiselle suomalaiselle lakritsipötkön ostaminen kaupasta.

Jokereiden menestys ei ole olennainen asia Potaninin investoinnissa. Olennaista on, että KHL:llä on mukana joukkue entisen Neuvostoliiton alueen ulkopuolelta.

Suomessa KHL:n toiminnan uskottavuutta toki parantaisi menestyvä Jokerit. Kausi 2020-21 ei Jokereiden osalta tuonut positiivista pr:ää kenellekään.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nuorten Leijonien kultatähdillä läpimurtoja NHL:ssä

Kommentoi Facebookissa