Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnosta kisaa kuusi ehdokasta – rahaa, ruokaa ja historiaa

Ehdokkaista valitsee palkinnon saajan Miltton Oy:n varatoimitusjohtaja Katri Makkonen.

Ehdokkaista valitsee palkinnon saajan Miltton Oy:n varatoimitusjohtaja Katri Makkonen. (Kuva Meeri Utti)

Finlandia-palkinto annetaan ansiokkaalle suomalaiselle yleistajuiselle tietokirjalle.

FINLANDIA Vuoden 2021 tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnosta kilpailee kuusi teosta. Ehdokkaiden valinnasta vastasivat suomentaja Sampsa Peltonen lautakunnan puheenjohtajana, päätoimittaja Jaakko Heinimäki sekä toimittaja Maria Romantschuk.

Ehdokasteokset ovat seuraavat:

  • Markku Henriksson: Tähtilipun maa – Yhdysvaltain alueen historia (Tammi)
  • Ritva Kylli: Suomen ruokahistoria. Suolalihasta sushiin (Gaudeamus)
  • Kristiina Markkanen & Leena Virtanen: Wivi ja Hanna – Arkkitehdin ja kauppaneuvoksen yhteiset vuodet (Atena)
  • Osmo Tapio Räihälä: Miksi nykymusiikki on niin vaikeaa (Atena)
  • Osmo Soininvaara: 2020-luvun yhteiskuntapolitiikka (Teos)
  • Julia Thurén: Kaikki kuluttamisesta – Näin aloin käyttää rahojani paremmin (Gummerus)

Ehdokkaista valitsee palkinnon saajan Miltton Oy:n varatoimitusjohtaja Katri Makkonen.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa ja se annetaan ansiokkaalle suomalaiselle yleistajuiselle tietokirjalle, jonka voidaan katsoa merkittävästi edistävän lukijoiden kiinnostusta kerronnaltaan taidokkaaseen tietokirjallisuuteen.

Finlandia-palkintojen voittajat julkistetaan 1.12. klo 19 alkavassa tilaisuudessa, joka välitetään suorana Yle TV1:ssä sekä Yle Areenassa.

Lue myös: Kirsi Kunnas on kuollut – lastenrunoista tunnettu taiteen akateemikko nukkui pois 96-vuotiaana

Kommentoi Facebookissa