Topias Laine on ensimmäinen suomalainen nuorten olympiavoittaja – ”Oli jännät paikat”

Topias Laine paransi toisessa kilpailussa ennätystään yli kaksi metriä.

Topias Laine paransi toisessa kilpailussa ennätystään yli kaksi metriä. (Kuva SUL)

Laine nousi tuloksellaan Suomessa 17-vuotiaiden kaikkien aikojen keihästilastossa kymmenenneksi.

YLEISURHEILU Keihäänheittäjä Topias Laineesta tuli Buenos Airesissa historian ensimmäinen suomalainen Nuorten kesäolympialaisten kultamitalisti ja kuudes suomalainen mitalisti.

Poikien keihäskisa ratkesi kahden kilpailun yhteistuloksella. Laine voitti toisen kilpailun ennätyksellään 78,75 ja oli ensimmäisessä kilpailussa kolmas tuloksella 74,57. Yhteistulosta kertyi 153,42.

– En tiedä mitä sanoa, olen niin iloinen, Laine hehkutti.

Laine paransi toisessa kilpailussa ennätystään yli kaksi metriä ja nousi 17-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa kymmenenneksi.

– Oli jännät paikat, kun heitin kilpailun ensimmäisenä. Piti vielä omien suoritusten jälkeen katsoa koko kierros loppuun, ennen kuin sijoitus varmistui. Hyviä heittoja ne olivat, nyt en pysty muuta sanomaan, Laine kertaili.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Argentiinan Agustin Osorio, joka oli ensimmäisessä kilpailussa toinen ja toisessa viides tuloksin 76,03 ja 74,25. Kolmas oli Tshekki Martin Florian, joka oli ensimmäisessä kilpailussa viides ja toisessa kakkonen heitettyään 74,00 ja 76,24.

Laine, 17, voitti keihäänheiton myös viime vuonna Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla. Aiemmin tänä kesänä HKV:n heittäjä-pikajuoksija-lahjakkuus oli 17-vuotiaiden EM-kisoissa pronssilla.

– Iso kiitos valmentajaisälle, broidille ja perheelle. He ovat aina olleet minun tukenani. Ja toiselle valmentajalle Harrille tietysti myös, Laine sanoi ja viittasi isäänsä, ex-keihäänheittäjä Yki Laineeseen joka huolehtii keihäänheiton lajivalmennuksesta sekä Harri Laihoon, joka vastaa muusta valmennuksesta,

Ensi kesänä Laine siirtyy 19-vuotiaiden sarjaan, jolloin edessä ovat kilpailut miesten keihäällä. Nuorten olympialaisissa kilpailtiin 700 gramman keihäällä.

  • Lähde Suomen Urheiluliitto

Lue myös: Suomen nuorten olympiajoukkueessa 13 yleisurheilijaa – kisat järjestetään Argentiinassa

Kommentoi Facebookissa