Törkeän teräaseella tehdyn ryöstön epäilty on 16-vuotias tyttö – määrättiin tehostettuun matkustuskieltoon

Tekohetkestä löytyi videotallenne ja poliisin tunnistuksella epäillyksi tuli lahtelainen vuonna 2004 syntynyt tyttö.

Tekohetkestä löytyi videotallenne ja poliisin tunnistuksella epäillyksi tuli lahtelainen vuonna 2004 syntynyt tyttö. (Kuvituskuva Fotolia)

Vangitsemisen sijaan matkustuskieltoon päädyttiin rikoksesta epäillyn nuoren iän perusteella.

MATKUSTUSKIELTO Perjantaina 23.10.2020 Lahden Rautatienkadulla ennen aamuviittä tehtiin törkeä ryöstö. Nuori nainen vaati teräaseella uhaten 53-vuotiaalta lahtelaiselta rahaa ja tupakkaa Rautatiekadun ja Harjukadun risteyksen kohdalla.

Asianomistajalla ei ollut rahaa eikä tupakkaa, joten tekijä otti henkilön avaimet itselleen, edelleen teräaseella uhaten. Hämeen poliisi on tutkinut tapausta törkeänä ryöstönä.

Tekohetkestä löytyi videotallenne ja poliisin tunnistuksella epäillyksi tuli lahtelainen vuonna 2004 syntynyt tyttö. Epäilty otettiin kiinni maanantaina 26.10.2020 ja hän on kuulustelussa myöntänyt olevansa valvontakamerassa asianomistajan kanssa esiintyvä henkilö.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus määräsi 28.10.2020 kyseisen henkilön vangitsemisen sijaan tehostettuun matkustuskieltoon rikoksesta epäillyn nuoren iän ja muiden vangitsemisvaatimuksessa esitettyjen seikkojen perusteella.

Lue myös: Kolmekymppinen nainen varasti nuorten mopokypäriä pihoilta ja parkkipaikoilta – yritti myydä netissä

Kommentoi Facebookissa