TPS juhli liian aikaisin – HIFK vei kiekkoliigan pronssimitalit jatkoajalla

HIFK:n kapteeni Lennart Petrell ratkaisi ottelun jatkoajalla ja sai kaulaansa pronssimitalin.

HIFK:n kapteeni Lennart Petrell ratkaisi ottelun jatkoajalla ja sai kaulaansa pronssimitalin. (Kuva AOP)

Turussa nähtiin Liigan pronssiottelussa todellinen jännitysnäytelmä.

JÄÄKIEKKO Liigan pronssiottelussa TPS:n ja HIFK:n välillä yli 7 000 katsojaa koki jännittävän ottelun, joka ratkesi vasta jatkoajalla. Ensimmäisessä erässä edettiin vielä tunnustellen, kunnes HIFK:n Teemu Tallberg onnistui tekemään avausmaalin turkulaismaalia vartioineen Rasmus Tirrosen selän taakse ajassa 15.19.

Toisessa erässä tahtipuikkoa naputti TPS:n Oula Palve, joka onnistui maalinteossa kahdesti. Ensin ajassa 34.13 Palve tasoitti ottelun, ja kun Teemu Eronen vei helsinkiläiset uudelleen johtoon, Palve tasoitti pelin uudelleen toisen erän viimeisellä minuutilla.

Kolmannessa erässä molemmat hakivat tiiviisti voittomaalia, mutta erän päättyessä maalittomana edessä oli jatkoaika. Ajassa 61.10 TPS:n Ilari Filppula kolisteli maalipuita ja turkulaiset ehtivät jo juhlia osumaa, kunnes videotarkistuksessa todettiin, että kiekko ei ylittänyt maaliviivaa.

Vain 25 sekuntia myöhemmin HIFK:n kapteeni Lennart Petrell osui toisessa päädyssä, ja joukkue saattoi juhlia seurahistorian kymmenettä jääkiekon pronssimitaliaan. Mitalin kaulaansa sai myös jo kerran kauden aikana hyllytetty 40-vuotias maalivahti Niklas Bäckström, joka oli mahdollisesti viimeisessä ottelussaan HIFK:n paidassa kakkosmaalivahtina.

Kommentoi Facebookissa