TPS masensi HIFK:n – ”Tänään ei vain saatu tulosta”

Jääkiekkolegenda Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana

Jääkiekkolegenda Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana. (Kuva AOP)

Sarjajohtaja TPS kukisti HIFK:n Helsingissä maalein 2-1.

JÄÄKIEKKO TPS kävi torstaina kaatamassa HIFK:n SM-liigassa 2-1. HIFK oli ison osan pelistä niskan päällä, mutta tehottomuus vei haaveet sarjapisteistä.

– Tiukka kamppailupeli. Tiedettiin odottaa vähän tällaista. Missattiin starttia pikkuisen, ei olla siihen tyytyväisiä. Tepsi oli siinä parempi. Sen jälkeen saatiin kyllä hommista kiinni ja parannettiin paljonkin. Tehokkuutta halutaan lisää, se on selvä, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kommentoi illan ottelua.

TPS iski kerran ylivoimalla ottelun päätöserässä ja se ratkaisi. Ero ei ollut turkulaisten eduksi iso, mutta toki riittävä.

– Erikoistilanteissa oli pieni ero, maalivahdit olivat molemmat erittäin hyviä. Muutama sellainen kypsyysasia oli, me vähän nukuttiin joissakin kohdissa ja menetettiin vähän otetta. Se johti sitten lopulta siihen, että hävittiin. Oli meillä ihan tarpeeksi hyviäkin jaksoja. Löydettiin sellaisia juttuja, joita voidaan ehkä myöhemmin hyödyntää ja tänään ei vain saatu tulosta. Paljon löytyy vielä parannettavaa ja yksi sellainen asia on nuo pelien alut kyllä, Peltonen summasi.

Ottelu ratkesi HIFK:n Olli Palolan ottaman hyökkäyspään jäähyn jälkeen, kun Markus Nurmi iski siitä seuranneesta ylivoimasta voittomaalin. Peltonen ei osannut vielä sanoa, menikö vihellys oikein.

– En ole vielä nähnyt sitä tilannetta. Täytyy tarkistaa se, mutta jos teillä on jotain tietoa siitä, niin voitte kertoa, Peltonen sanoi.

Palola kamppaili maalinedustalla TPS:n pelaajan kanssa, mutta varsinaista jäähyn syytä eli huitomista ei tilanteessa näkynyt.

– En ole sitä vielä tosiaan nähnyt, mutta se oli yksi sellainen tilanne, että tää peli sai vielä uuden käänteen siinä lopussa. Meillä on paljon hyviä juttuja alivoimalla, mutta tänään kävi niin, että Tepsi pääsi rokottamaan. Jatketaan hommia sillä saralla. Täytyy löytää keinoja tehdä itse enemmän kuin yksi maali. Pelkästään se, että päästettiin kaksi ei ole se syy, Peltonen kuittasi.

HIFK:n pelissä on paljon hyvää, mutta tulosta ei ole vielä tullut täysin odotetulla tavalla. Toki ihan penkin allekaan ei ole mennyt, sillä TPS-peli oli vasta kauden ensimmäinen ottelu HIFK:lle, missä se jäi kokonaan ilman pisteitä.

– Kyllä meillä on ajoittain siellä tosi hyviä juttuja ja pystymme yhdessä tunnistamaan tilanteita ja pelaamaan sen mukaan mitä halutaan. Toki täytyy muistaa aina se, että ei siellä koskaan mikään rakenne voita yhtään tilannetta, vaan aina siellä joku pelaaja voittaa tilanteen, Peltonen kuvaili ja muistutti, että kausi on pitkä ja siihen mahtuu kaikenlaisia vaiheita.

– Se on semmoinen asia, mistä me halutaan pitää kiinni. Se tuki, minkä me haluamme pelaajille antaa, niin sitä kehitystyötähän tässä koko ajan jatketaan. Se ei ole mikään suoraviivainen juttu, vaan se on aikamoinen vyyhti, missä tulee ylä- ja alamäkiä. Viime kädessä kysymys on aika yksinkertaisista jutuista, mutta niiden laadukas tekeminen on yleensä vaan se asia, millä se tuloskin tulee.

HIFK:n tehomies on ollut alkukaudesta Alex Broadhurst, joka oppi jo viime kaudella SM-liigan tavoille ja alkusyksystä hän on ollut koko sarjan ylivoimaisin pelaaja. Peltonen on jenkkisentteristään ylpeä.

– Kyllä hänellä on kovat piipussa niin sanotusti. Hän haluaa olla johtava pelaaja tässä sarjassa ja meidän joukkueessa. Hänellä on kykyä ja halua. Hän, kuten me kaikki muutkin haluamme vielä enemmän tehoja. Hän ollutkin jo tehokas, mutta silti. Hän tekee meistä paremman joukkueen, Peltonen kiitteli.

Teksti Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli

Lue myös: TPS jatkaa kärjessä – Sport yllättävässä vedossa

Kommentoi Facebookissa