TPS palaa pääsarjatasolle – HJK:n kaudesta tuli totaalinen fiasko!

TPS palaa jalkapallon Veikkausliigaan.

TPS palaa jalkapallon Veikkausliigaan. (Kuva Fotolia)

TPS nousee Veikkausliigaan. Surkeasti alisuorittanut HJK putosi ensi kauden europeleistä.

JALKAPALLO TPS palaa Veikkausliigaan 2020 vuoden tauon jälkeen voitettuaan liigakarsinnoissa Kokkolan Palloveikot 3-0. Ensimmäinen ottelu Turussa päättyi 0-0 ja toisen ottelun

– Vaikea kuvailla tunnelmia, mutta joka kerta voittaminen tuntuu vaan paremmalta. Kiva viikko on varmasti edessä, TPS:lle maalin tehnyt Oskari Jakonen kommentoi Ruudun haastattelussa.

KPV:lle ensimmäisestä ottelusta jossittelun varaa jätti hylätty rankkari, mutta toisessa ottelussa paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä. Liiganousu merkitsee myös Turun paikallisotteluiden paluuta. TPS ja tämän kauden hopeajoukkue FC Inter pääsevät taas mittaamaan paremmuuttaan.

– Pistettiin taululle sellainen tulos, ettei jää epäselvää. Ja Turun derbythän kuuluvat suomalaiseen futikseen, sanoi Jakonen.

KPV:n visiitti Veikkausliigassa jäi tällä kerralla vuoden mittaiseksi.

– Ei päästy omalle tasolle varsinkaan tässä jälkimmäisessä ottelussa. Tilanteita ei pystytty kääntämään maaleista ja saatiin TPS näyttämään hyvältä. Meillä oli 180 minuuttia aikaa, eikä saatu tulosta. Ei ole mitään jossittelemista, KPV:n Sebastian Mannström kommentoi Veikkausliigan verkkosivujen mukaan.

Veikkausliigasta putoaa myös Vaasan Palloseura, joka jäi kauden jumboksi. Ykkösen voittaja Valkeakosken Haka nousee VPS:n tilalle.

Veikkausliigan europaikkakarsinnoissa HJK:n tie päättyi toiselle kierrokselle IFK Mariehamin voitettua Helsingissä sunnuntai-iltana jatkoajan jälkeen 2-1. Näin ollen HJK ei pelaa ensi kesänä Eurooppa-liigan karsintoja, mikä on Suomen rikkaimmalle seuralle merkittävä shokki.

IFK Mariehamn ja FC Honka ratkaisevat Eurooppa-liigan karsintojen paikan kaksiosaisessa karsintafinaalissa. KuPS pelaa ensi kesänä Mestareiden liigan karsintaa. Eurooppa-liigan karsinnoissa nähdään FC Inter ja FC Ilves.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valkeakosken Haka palaa Veikkausliigaan – nousu varmistui jo nyt

Kommentoi Facebookissa