Valkeakosken Haka palaa Veikkausliigaan – nousu varmistui jo nyt

Valkeakosken Haka pelaa 2020 Veikkausliigassa (Kuva Fotolia)

Valkeakosken Haka pelaa 2020 Veikkausliigassa (Kuva Fotolia)

Valkeakosken Haka palaa jalkapallon Veikkausliigaan seitsemän vuoden tauon jälkeen.

JALKAPALLO Suomalaisessa jalkapallossa valtavasti menestystä saavuttanut Valkeakosken FC Haka tekee 2020 paluun Veikkausliigaan. Nousu varmistui, kun joukkue voitti lauantaina Jaron 3-1 Pietarsaaressa.

Ykköstä on jäljellä vielä neljä kierrosta, mutta loistavan kauden pelanneet valkeakoskelaiset sinetöivät siis jo nyt paluun pääsarjaan. Niklas Friberg, Samuel Chidi ja Salomo Ojala maalasivat Hakalle Jaro-ottelussa.

– Oli tässä pelissä meillä omat vaikeutemme emmekä me mitenkään dominoineet. Mutta tämä joukkue on oppinut voittamaan, Hakan päävalmentajan Teemu Tainio hehkutti seuran nettisivuilla.

Hakan huima saldo on nyt 21 voittoa ja kaksi tasapeliä. Seura on hallinnut Ykköstä ylivoimaisesti.

TPS varmisti vierasottelussa AC Oulua vastaan pääsyn Veikkausliigan karsintaan pelattuaan maalittoman tasapelin. Haka ja TPS kohtaavat ensi torstaina, mutta sen ottelun tuloksella ei ole merkitystä.

– Nälkä kasvaa syödessä. Nyt pistetään tilastoja uusiksi ja koetetaan voittaa loppukaudesta kaikki pelit. Pari päivää tässä voi ottaa rennommin, mutta sitten alamme keskittyä seuraaviin peleihin, Tainio sanoi.

Haka on voittanut yhdeksän Suomen mestaruutta. Suomen Cupin seura on voittanut 12 kertaa.

Viimeisin Hakan mestaruus on tullut 2004 ja Suomen Cupin voitto 2005. Kymmenisen vuotta sitten Haka ajautui talousvaikeuksiin, eikä noussut enää jaloilleen legendaarisen ravintoloitsijan Seppo Koskisen tuesta huolimatta. Veikkausliigasta Haka putosi kauden 2012 jälleen.

Nyt Haka on jälleen pääsarjassa, mutta menestyminen siellä on iso haaste.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajien EM-kisapaikka ollut voiton päässä – katkeria muistoja Armeniasta ja Azerbaidzhanista

Kommentoi Facebookissa