TPS:n umpisurkealle kaudelle arvoisensa päätös

TPS:n kausi ei ole ollut "hunajata".

TPS:n kausi ole ollut "hunajata". (Kuva AOP)

TPS menetti mahdollisuutensa pudotuspeleihin. Turkulaisryhmän tuskaisa kausi päättyy ensi viikolla.

JÄÄKIEKKO SM-liigan runkosarja jatkuu vielä viikon verran, mutta pudotuseleihin pääsevät joukkueet ovat jo selvillä. TPS:n jääminen pudotuspeleistä rannalle varmistui lauantaina joukkueen hävittyä Jyväskylässä JYPille jatkoajalla 1-2.

TPS kauden surkea tulos oli nähtävissä jo viime syksynä. Silloin joukkue kulki tappiosta toiseen. Lokakuussa TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki erosi tehtävistään ja päävalmentaja Kalle Kaskiselle annettiin pitkän jahkailun jälkeen potkut.

Kaskisen tilalle pestattu Marko Virtanen kykeni parantamaan TPS:n kurssia, mutta pudotuspelipaikka ei lopulta ollut lähelläkään.

TPS:llä oli vuoden 2010 yllättävän Suomen mestaruutensa jälkeen useita surkeita kausia. Viitisen vuotta sitten tilanne alkoi kohentua, mutta tällä kaudella seura palasi surkean räpeltämisen pariin. Taloudellisella puolellakin TPS kyntää syvällä, mutta nimekkäät äveriäät omistajat pitävät organisaation hengissä.

TPS:n lisäksi pudotuspeleistä jäävät rannalle SaiPa, Pelicans, Jukurit ja Sport. SaiPa hävisi lauantaina Lukolle Raumalla peräti 0-8.

Sport hävisi lauantaina Porissa Ässille 1-3. Perjantaina Vaasassa Sport voitti KooKoon 5-2, mutta eniten ottelussa herättivät huomiota Sport-fanien lakanat, joissa he vaativat liigakarsintoja takaisin.

SaiPa, Pelicans, Jukurit ja Sport ovat kaikki harrastaneet tyhjennysmyyntejä. Liigakarsintoja ei järjestetä, joten taloutta voi kivasti paikkailla luopumalla parhaista pelaajistaan.

Kärppien hallituksen puheenjohtaja Tommi Virkkunen ehdotti Kalevan haastattelussa Liigan joukkuemäärän pienentämistä kahteentoista. Ehdotus on fiksu, mutta Liigan nykyisessä päätöksentekorakenteessa moinen tuskin tulee toteutumaan.

Neljäntenä oleva Ilves voitti lauantaina HIFK:n 3-2 ja tarrasi entistä vahvemmin puolivälierien kotietuun. Viidentenä oleva KooKoo voitti jatkoajalla Oulussa Kärpät 4-3 ja on jo neljä pistettä Ilvestä perässä.

HIFK sijoittunee runkosarjassa kuudenneksi, jos seitsemäntenä oleva HPK ei tee yllätysnousua. Nyt on jo varmaa, että säälipudotuspeleissä pelaavat JYP, Ässät ja KalPa. Neljäs joukkue säälipleijareissa on siis HIFK tai HPK.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lokomotiv Jaroslavl sai juonesta kiinni – Jokerit joutuu jatkamaan maanantaina

Kommentoi Facebookissa