Traktorimönkijän kuljettaja pakeni vaarallisesti ylinopeutta – poliisi toimitti 15-vuotiaan pojan kotiin

Poikaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. (Kuvituskuva Dreamstime)

Reitillä oli kävelemässä runsaasti ihmisiä, joiden turvallisuuden traktorimönkijäkuski vaaransi.

LIIKENNETURVALLISUUS Hämeen poliisi kertoo, kuinka 23.6. kello 22.00 aikoihin partio yritti pysäyttää Tammelassa Portaantiellä traktorimönkijää. Traktorimönkijän kuski ei noudattanut poliisin pysähtymiskäskyä, vaan kiihdytti mönkijällä karkuun, kääntyen Kukkuramäenkujalle.

Tässä vaiheessa apukuski päätti luopua leikistä ja hyppäsi pois kyydistä. Traktorimönkijä kiihdytti vauhtiaan ja sen nopeus oli suurimmillaan noin 90 km/h nopeusrajoituksen ollessa 50 km/h. Kukkuranmäenkujalla oli kävelemässä runsaasti ihmisiä, joiden turvallisuuden traktorimönkijäkuski vaaransi.

Kukkuramäenkujalta traktorimönkijä kääntyi kevyenliikenteen väylälle kohti Portaantietä. Mönkijä jatkoi matkaansa noin kilometrin verran ja kääntyi Peltotielle, jossa mönkijä lopulta saatiin pysäytettyä.

Traktorimönkijää kuljettanut 15-vuotias poika oli ajo-oikeudeton. Traktorimönkijästä poistettiin rekisterikilvet ja poika toimitettiin kotiin poliisin toimesta. Poikaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumiin.

Lue myös: Moottoritiellä työkoneella seikkaillut rattijuoppo aiheutti vaaratilanteita – pako ojasta jatkui juosten

Kommentoi Facebookissa