Triathlonin täysmatkan SM-mitaleista kisattiin puuskittaisessa tuulessa – mukana yli 600 kilpailijaa

Swimming Club Vuokatin Toni Pystö oli nopein miesten kilpailussa.

Swimming Club Vuokatin Toni Pystö oli nopein miesten kilpailussa. (Kuva Finntriathlon)

Toni Pystö ja Henna Junnila ylsivät Tahkon täysmatkan SM-voittoihin.

TRIATHLON Triathlonin täysmatkan SM-mitaleista kilpailtiin lauantaina Tahkolla. Swimming Club Vuokatin Toni Pystö oli nopein miesten kilpailussa.

Pystön voittoaika oli 8.51,34. Pystö siirtyi kilpailun johtoon pyöräilyosuudella ja piti pintansa kilpailun loppuun saakka. Kilpailun kakkoseksi tuli Venäjän Georgii Kaurov, joka jäi Pystölle noin kuusi minuuttia. SM-hopealle sijoittui Juha Laitinen ajalla 9.15,33 ja kolmanneksi Tuukka Miettinen 9.45,37.

– Puuskainen tuuli teki hieman haastetta tänään pyöräilyssä, mutta asento on kunnossa ja laitoin watit kohdalleen, joten kilpailu sujui mainiosti, Toni Pystö kommentoi.

Naisten täysmatkalla SM-kultaa voitti TriathlonSuomen Henna Junnila, joka pysäytti kellot aikaan 10.27,11. Tiukassa taistelussa hopealle ylsi Tiina Toivonen, joka jäi Junnilalle reilut kaksi minuuttia. Pronssille ylsi Sanna Maasilta ajalla 10.53,00.

Ensimmäisen täysmatkansa tehnyt Junnila oli tyytyväinen kilpailuun.

– Olen tyytyväinen, Tahkolla ei ole mikään helppo reitti. Uinti meni odotetusti, pyörä oli haastava tuulien kanssa ja juoksukunto on hyvä. Siinä kilpailu sitten ratkesikin, Henna Junnila totesi.

Täysmatkalla uidaan 3,8 km, pyöräillään 180 km ja juostaan 42,2 km. Yleisen sarjan SM-mitalien lisäksi jaettiin myös ikäsarjojen SM-mitalit. Täysmatkan lisäksi viikonlopun aikana kilpailtiin puolimatkalla, savolaisella perusmatkalla sekä lasten triathlonissa.

Kaiken kaikkiaan Tahkon kilpailuihin osallistui yli 600 kilpailijaa. Kilpailu vietiin läpi aurinkoisessa ja lämpimässä, mutta tuulisessa säässä.

Lue myös: Kansainvälisen seikkailu-urheilukisan maali on Turussa – saaristossa uidaan, pyöräillään, melotaan ja juostaan

Kommentoi Facebookissa