Kansainvälisen seikkailu-urheilukisan maali on Turussa – saaristossa uidaan, pyöräillään, melotaan ja juostaan

Kisa käynnistyy, kun köysillä lähtee laskeutumaan 23 neljän hengen joukkuetta.

Kisa käynnistyy, kun köysillä lähtee laskeutumaan 23 neljän hengen joukkuetta. (Kuva Staffan Björklund)

Kilpailu Tukholmasta Ahvenanmaan ja saariston läpi Turun linnalle on pituudeltaan 600 kilometriä.

SEIKKAILU-URHEILU Elokuun puolivälissä järjestettävä Nordic Islands Adventure Race on seikkailu-urheilukilpailu, joka etenee saaristossa muun muassa uimalla, pyöräillen, meloen ja juosten. Reitti Tukholmasta Turkuun taittuu 3–7 päivässä. Päätepisteenä on Turun linna, jonka maalialueelle saavutaan 15.–18.8.

Huikea kilpailu Tukholmasta Ahvenanmaan ja Turun saariston läpi Turun linnalle on pituudeltaan 600 kilometriä. Kisa käynnistyy Tukholman Brunkebergstorgilla sijaitsevan hotellin katolta sunnuntaina 12.8. Köysillä katolta lähtee laskeutumaan 23 neljän hengen joukkuetta.

Kilpailussa reittivalinta on vapaa ja matkaa taitetaan kiipeilyköysien, maastopyörien ja kajakkien lisäksi myös uimalla ja juosten. Välillä joukkueet poikkeavat kisan kuluessa julkaistavilla tarkistuspisteillä, joten laji vaatii myös hyviä navigointitaitoja ja taktista suunnittelua reittivalinnoissa.

– Reitti kulkee upean saariston läpi, vanhaa Postitietä noudattaen. Nopeimmat joukkueet taittavat matkan noin 92 tunnissa, kertoo kilpailun johtaja Staffan Björklund.

Matkaa taitetaan kiipeilyköysien, maastopyörien ja kajakkien lisäksi myös uimalla ja juosten.
Matkaa taitetaan kiipeilyköysien, maastopyörien ja kajakkien lisäksi myös uimalla ja juosten. (Kuva Fredrik Wannerstedt)

Ensimmäisten joukkueiden odotetaan saapuvan Turun linnan maalialueelle keskiviikkona 15.8. ja suurimman osan seuraavien kahden päivän aikana. Lauantaina 18.8. klo 12 maalialueella järjestetään palkintoseremonia, jota myös yleisö on tervetullut seuraamaan.

Adventure Racing on seikkailu-urheilua, joka vaatii fyysisen kestävyyden lisäksi, henkistä vahvuutta ja teknisiä valmiuksia. Kilpailut kisataan non-stop -periaatteella ainutlaatuisissa maisemissa ja erämaa-alueilla ympäri maailmaa.

Joukkueen menestyminen ja tehokas eteneminen edellyttää tiimityöskentelytaitoja ja hyvää taktikointikykyä. Liikkumisen lisäksi myös unen suunnittelu on tarpeen joukkueen kesken, sen navigoidessa haastavissa olosuhteissa määrättyjen tarkistuspisteiden kautta kohti maalia.

Nordic Islands Adventure Race -kilpailua voi seurata sosiaalisen median kautta kaikkina kilpailupäivinä tunnisteella #nordicislandsar ja tililtä @nordicislandsar

Lue myös: Epätasainen maasto auttaa juoksijaa irtautumaan arjesta – ajatukset eivät eksy päivän huoliin

Kommentoi Facebookissa