Tulipalot tuntureilla tuhosivat mökkejä – poliisi epäilee osaa rakennuksista tahallaan sytytetyiksi

Tulipalojen syttymissyyt eivät ole tiedossa ja tapahtumia tutkitaan.

Tulipalojen syttymissyyt eivät ole tiedossa ja tapahtumia tutkitaan. (Kuva Fotolia)

Useita rakennuksia on syttynyt tuleen pohjoisessa muutaman päivän aikana.

TULIPALOT Kilpisjärvellä on palanut 19.–20.9.2019 välisenä yönä Tsahkaljärven rannalla sijaitsevat retkeilykäytössä olevat puurakennukset. Tapahtumaan liittyvien yksityiskohtien vuoksi on syytä epäillä, että rakennukset on sytytetty tahallaan, ja asiasta on kirjattu rikosilmoitus.

Poliisi pyytää havaintoja alueella tapahtuma-aikaan mahdollisesti liikkuneista henkilöistä. Havainnot sekä asiaan liittyvät muut tiedot voi ilmoittaa paikalliselle poliisille tai sähköpostiosoitteeseen rta.lappi@poliisi.fi.

Enontekiön Peltovuomassa paloi perjantaina 20.9.2019 myöhään illalla vapaa-ajan käytössä ollut saunarakennus sekä mökki. Palon epäillään alkaneen mökin välittömässä läheisyydessä sijainneesta saunasta, josta palo oli levinnyt myös mökkiin. Sekä mökki että sauna tuhoutuivat palossa täysin.

Tapahtumahetkellä mökissä oli oleskellut yksi henkilö sekä koira, molemmat pääsivät vahingoittumattomana ulos. Tapahtumapaikalle ei johda autotietä ja tämä on osaltaan voinut hidastaa palon sammutustöiden alkamista. Poliisi selvittää palon syttymissyytä.

Hirsinen paritalo paloi puolestaan Levillä 20.9.2019 käyttökelvottomaksi. Kummassakaan paritalon asunnossa ei ollut asukkaita paikalla tulipalon syttyessä. Poliisi tutkii asiaa palonsyyntutkintana, syttymissyy ei ole tiedossa.

Lue myös: Kolme lasta kuoli Levillä mökkilomalla – kohtalokas tulipalo syttyi viallisesta lattialämmityksestä

Kommentoi Facebookissa