Tulli paljasti metamfetamiinin salakuljetusorganisaation – takavarikon arvo lähes puoli miljoonaa

Tapaukseen liittyvänä takavarikoitu urheilukassi, jossa oli yli 10 kiloa metamfetamiinia.

Tapaukseen liittyvänä takavarikoitu urheilukassi, jossa oli yli 10 kiloa metamfetamiinia. (Kuva Tulli)

Salakuljettajat toivat huumausaineita Suomeen Liettuasta, epäiltynä kummankin maan kansalaisia.

RIKOS Tulli on tutkinut huumausaineiden salakuljetusorganisaatiota, joka salakuljetti Liettuasta Suomeen metamfetamiinia. Takavarikoitua saatiin sekä huumausaineita että rahaa.

Tulli sai rikostiedustelullaan tiedon huhtikuussa 2017 käynnissä olevasta huumausaineiden maahantuonnista. Rikostiedustelutiedon perusteella käynnistettiin viranomaisoperaatio, jonka tuloksena otettiin kiinni viisi henkilöä, takavarikoitiin Helsingissä 10 533 grammaa metamfetamiinia ja 7 000 euroa käteistä rahaa.

Tapaukseen liittyen kotietsinnöissä takavarikoitiin lisäksi vähäinen määrä muita huumausaineita ja löydettiin pienimuotoinen kannabiskasvattamo.

Tullin takavarikoima metamfetamiini salakuljetettiin Liettuasta Baltian kautta Suomeen ja luovutettiin Helsingissä eteenpäin sitä vastaanottamaan tulleelle henkilölle. Takavarikoidun metamfetamiinin pitoisuus oli 39–42 prosenttia.

Jatkettuna takavarikoidusta metamfetamiinierästä olisi saanut ainakin kaksinkertaisen määrän käyttövahvuista huumausainetta, jonka katukauppa-arvo olisi ollut yli 420 000 euroa.

Tulli on tutkinut huumausaineiden salakuljetusta törkeänä huumausainerikoksena ja kotietsinnässä takavarikoitujen huumausaineiden osalta huumausainerikoksena. Rikoskokonaisuuteen liittyen on ollut vangittuna viisi henkilöä, joista osa on Suomen ja osa Liettuan kansalaisia. Iältään epäillyt ovat 20–40-vuotiaita.

Tulli on tehnyt esitutkinnan aikana yhteistyötä Liettuan tullin sekä Länsi-Uudenmaan ja Hämeen poliisilaitosten kanssa. Rikoskokonaisuuden esitutkinta on valmistunut ja siirtynyt syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon.

Huumausaine-erän maahantuojalta takavarikoitiin myös käteistä rahaa.
Huumausaine-erän maahantuojalta takavarikoitiin myös käteistä rahaa. (Kuva Tulli)

Kommentoi Facebookissa