Tullikoira paljasti raha- ja lääkeainekätköt – sähköliesien sisällä 320 000 euroa huumerahaa

Sähköliesien kätköpaikat löytyivät tullikoiran avulla.

Sähköliesien kätköpaikat löytyivät tullikoiran avulla. (Kuva Tulli)

Tulli selvitti huumausaineiksi luokiteltujen lääkevalmisteiden myynnin Tor-verkossa.

RIKOS Tulli on tutkinut rikoskokonaisuutta, jossa pääkaupunkiseudulla asuvan 1970-luvulla syntyneen suomalaisen miehen epäillään myyneen Tor-verkossa muun muassa huumaavia Subutex– ja Rivotril-merkkisiä lääkeaineita vuosina 2015–2017

Tulli paljasti tapauksen verkossa oman paljastavan toiminnan seurauksena. Esitutkinnan aikana on takavarikoitu yhteensä 319 550 euroa käteistä rahaa ja yli 8 800 Rivotril-tablettia.

Tulli löysi takavarikoidut rahat ja tabletit kotietsintöjen yhteydessä. Käteinen raha ja Rivotril-tabletit oli kätketty epäillyn hallinnassa olevien asuntojen sähköliesien sisään. Sähköliesien kätköpaikat löytyivät tullikoiran avulla.

Takavarikoitujen huumausaineiden katukauppa-arvo olisi ollut noin 26 000 euroa. Huumausaineiden epäillään olevan peräisin Romaniasta. Tullin esitutkinnan mukaan takavarikoidut käteisvarat ovat huumausainekaupasta peräisin olevaa rikoshyötyä.

Tulli on tutkinut huumeiden hankkimista ja myymistä törkeänä huumausainerikoksena. Esitutkinnan aikana on kuulusteltu rikoksesta epäiltyinä yhteensä seitsemää henkilöä, joista yksi epäilty on ollut vangittuna. Tapauksen esitutkinta on edelleen kesken.

Kommentoi Facebookissa