Tunteet kävivät kuumina Turussa – playoffseissa pelattiin ristiin

TPS:n järeä ruotsalaispakki Henrik Tallinder on jo kerran voittanut mestaruuden turkulaisten riveissä.

TPS:n järeä ruotsalaispakki Henrik Tallinder on jo kerran voittanut mestaruuden turkulaisten riveissä. (Kuva AOP)

Jääkiekon puolivälierissä kaikki otteluparit ovat tilanteessa 2–1.

JÄÄKIEKKO Turussa TPS oli tyly isäntä HIFK:lle. Joukkue siirtyi toisessa erässä jo 3–0-johtoon, ja se oli liikaa helsinkiläisten jenkkivahvistuksille.

Joe Finley huitoi mailallaan Topi Taavitsaista ensin mailalla käsille, jonka jälkeen Matt Generous otti Jasper Lindstenin kanssa käymänsä nahistelun jälkeen käytösrangaistuksen. Sekään ei riittänyt, vaan ulos ajettu Generous iski vielä mailansa säpäleiksi vaihtoaition laitaan.

Itse ottelun turkulaiset veivät Patrik Virran viimeistelemällä 4–1-osumalla tyhjään maaliin. Ottelupari on 2–1 turkulaisille.

KalPa oli Kuopiossa lähdössä jo karkumatkalle, joukkue oli voittanut Pelicansin kahdesti ja siirtyi kotiottelussaan johtoon Alexander Ruuttun maalilla toisessa erässä. Lahtelaisten luotsi Petri Matikainen sai lintupaidat kuitenkin taistelemaan, ja Joonas Alanen kuittasi kahdella maalillaan otteluvoiton luvuin 2–1.

Kaksi edellistä ottelua torjunut entinen NHL-maalivahti Karri Rämö oli nyt penkillä, kun Pelicansien maalia vartioi Janne Juvonen. Ottelupari 2–1 kuopiolaisille.

Tampereella hallitseva mestari ja runkosarjan voittaja Tappara on saanut huomata, että paikallisvastustaja Ilves ei myy nahkaansa halvalla. Molemmilla oli takanaan voitto, kun Hakametsässä tahkottiin kolme erää ilman tulosta.

Varsinaisella peliajalla Tappara oli niskan päällä, sillä Ilveksen Antti Lehtonen joutui torjumaan 40 kertaa ja Tapparan Dominik Hrachovina vain 26 torjuntaa. Siitä ei kuitenkaan ollut mitään lohtua, kun Ilveksen Otto Koivulan laukaus lirui Tapparan maaliin, kun jatkoerää oli käyty 12 minuuttia. Ottelupari 2–1 Ilvekselle.

Jyväskylässä HPK:n Joonas Lehtivuori aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä, mutta JYP:n Jerry Turkulainen ja Jani Tuppurainen veivät kotijoukkueen taas johtoon. Johto piti aivan loppuhetkille asti, kunnes ilman maalivahtia pelanneet hämeenlinnalaiset onnistuivat tasoittamaan Sakari Mannisen maalilla kaksi minuuttia ennen loppua.

Jatkoerää tahkottiin ilman tulosta yli 80 minuuttia, kunnes Petteri Nikkilä päästi hämeenlinnalaiset pälkähästä. Voitot 2–1 HPK:lle.

Kommentoi Facebookissa