Tuomio 16-vuotiaalle taposta ja tapon yrityksestä – vankeutta 7,5 vuotta

Oikeus passitti 16-vuotiaan nuorukaisen ennen tuomiota mielentilatutkimukseen.

Oikeus passitti 16-vuotiaan nuorukaisen ennen tuomiota mielentilatutkimukseen. (Kuva Fotolia)

Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan 16-vuotias tappaja oli täydessä ymmärryksessä.

HENKIRIKOS Tampereella 16-vuotiaana tappoon syyllistynyt nuorukainen on tuomittu 7 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistukseen. Tuomio tuli taposta ja tapon yrityksestä.

Henkirikos tapahtui viime kesänä Tampereen Hyhkyssä. Tuolloin 16-vuotias poika oli oleskellut äitinsä kanssa Tampereen keskustassa. Sieltä lähdettiin kävellen muutaman kilometrin päässä Haapalinnassa asuvan miehen asunnolle.

Asunnolla syntyi riita 16-vuotiaan pojan ja asunnon isännän, 41-vuotiaan miehen välillä. Mies syytti poikaa huumausaineiden varastamisesta. Poika kertoi, että mies uhkasi lyödä häneltä puisella mailalla hampaat suusta. Poika väitti, että mies itse tarttui puukkoon. Pojan kertoman mukaan puukko oli miehen kädessä, kun se vahingossa osui miehen omaan kaulaan. Seurauksena oli hengen menetys.

Syyttäjän mukaan kaulaan syntyi seitsemän senttiä pitkä pistohaava. Puukon terä lävisti kaulalaskimon ja kaulavaltimo katkesi lähes kokonaan. Myös asunnossa ollut 43-vuotias mies sai osuman puukosta. Nuorukaisen kertoman mukaan tämäkin puukotus oli vahinko.

Kumpikin mies pääsi pakenemaan asunnosta. Puukottaja itse pyysi haavoittuneille miehille apua läheisen kaupan myyjältä. Myyjä riisui paitansa ja yritti sillä tukahduttaa pahimmin haavoittuneen miehen verenvuotoa. Siitä huolimatta 41-vuotias mies menehtyi runsaaseen verenvuotoon, mutta 43-vuotias mies säilyi hengissä.

Tapausta käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa marraskuussa. Nuorukainen passitettiin mielentilatutkimukseen. Siellä todettiin, että rikoksen tehdessään nuorukainen oli täydessä ymmärryksessä. Maanantaina julistettiin tuomio, 7,5 vuotta vankeutta.

Lue myös: Syyte taposta vasta 16-vuotiaalle – ”Puukko uhrin omassa kädessä osui vahingossa kaulaan”

Kommentoi Facebookissa