Turun parkkimittarijutussa luettiin tuomiot – entiselle kiekkotähdelle kaksi vuotta vankeutta

Turun kaupunki arvioi oikeudessa rahaa viedyn yli puolitoista miljoonaa euroa jo 1990-luvulta lähtien.

Turun kaupunki arvioi oikeudessa rahaa viedyn yli puolitoista miljoonaa euroa jo 1990-luvulta lähtien. (Kuva Fotolia)

Kolme vankeustuomion saanutta päätekijää ovat Turun kaupungin entisiä työntekijöitä.

PARKKIMITTARIT Keskusrikospoliisi tutki pitkään rikoskokonaisuutta, jossa Turun kaupungilla työskennelleiden henkilöiden epäiltiin varastaneen ja kavaltaneen pysäköintimittarien tuottoja. Varsinais-Suomen käräjäoikeus on nyt langettanut tapauksesta tuomiot.

Juha Virtanen ja Kimmo Heiskanen saivat kahden vuoden ehdottomat vankeusrangaistukset törkeästä kavalluksesta. Virtanen on entinen liigakiekkoilija, joka pelasi urallaan TPS:n, HPK:n, TuTon sekä Jokereiden joukkueissa, voitti neljä SM-kultaa sekä puki Leijonapaidan viidesti. Avustanut kolmas mies sai törkeästä varkaudesta ja kätkemisrikoksesta 11 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Kolmikko on Turun kaupungin entisiä työntekijöitä.

Turun kaupunki arvioi oikeudessa rahaa viedyn yli puolitoista miljoonaa euroa jo 1990-luvulta lähtien. Osa epäillyistä rikoksista ehti vanhentua, syytteet koskivat vuosina 2007–2017 tapahtuneita kavalluksia. Virtanen ja Heiskanen tuomittiin korvaamaan Turun kaupungille 316 000 euroa korkoineen.

Viisi muuta osallista saivat lievemmät tuomiot. Tuomioista on mahdollista valittaa hovioikeuteen, joten ne eivät ole vielä lainvoimaisia.

Lue myös: Parkkimittareista kavallettiin 10 vuoden aikana 875 000 euroa – vahinko saattaa olla suurempikin

Kommentoi Facebookissa