Tyson Fury vaihtoi Twitter-nimeään: ”En ole enää mustalainen”

Siinä tammer tömisi ja aitaa kaatui, kun raskaan sarjan Vladimir Klitschko ja Tyson Fury ottivat mittaa toisistaan.

Siinä tanner tömisi ja aitaa kaatui, kun raskaan sarjan Vladimir Klitschko ja Tyson Fury ottivat mittaa toisistaan. (Kuva Youtube)

Vielä ei tiedetä palaako raskaan sarjan ex-mestari naruneliöön.

NYRKKEILY Nyrkkeilyn raskaan sarjan ex-mestari Tyson Fury antoi yllättävän lausunnon Twitterissä.

– En ole enää mustalainen. Tästä lähtien kutsukaa minua nimellä Gorga Tys, 2017 uusi alku, Fury viestitti.

Irlantilais-brittiläinen nyrkkeilijä sai aikoinaan nimensä Mike Tysonin mukaan. Hänen perheensä edustaa niin sanottua traveller-kulttuuria, eikä hän ole Suomessa tuttua romaniheimoa.

– Minä vain koen, etten ole mustalainen. Minulla ei ole samoja uskomuksia kuin mustalaiskulttuurissa.

Gorga on slangisana, jolla mustalaiset kutsuvat niitä, jotka eivät ole mustalaisia. Aiemmin Fury esiintyi Twitterissä nimellä Gypsy King, joka tarkoittaa mustalaisten kuningasta.

Maailman tunnetuin nimenvaihtaja on nyrkkeilyn raskaan sarjan kaikkien aikojen kuningas Muhammad Ali, joka vaihtoi virallisesti nimensä Cassius Claysta käännyttyään islaminuskoon.

Fury voitti raskaan sarjan mestaruuden, kun hän löi Vladimir Klitschkon marraskuussa 2015. Kaksikon oli tarkoitus kohdata uudestaan, mutta Fury vetäytyi ottelusta henkilökohtaisten ongelmiensa takia. Syyskuussa 2016 ammattinyrkkeilijöitä testaava VADA ilmoitti Furyn antaman dopingnäytteen olevan positiivinen.

Tyson Fury ilmoitti lokakuussa 2016 luopuvansa WBA:n ja WBO:n mestaruusvöistään käytettyään omien sanojensa mukaan syksyn aikana paljon erilaisia päihteitä.

Vielä ei ole varmaa, palaako Fury kehään. Asiasta kertoi Urheiluviikko.

Kommentoi Facebookissa