Mikään ei ole enää pyhää – jopa Ford Mustangista tulee hybridimalli

Hybridi-Mustang tulee myyntiin vuonna 2020, ja se on aluksi saatavilla vain Pohjois-Amerikassa.

Hybridi-Mustang tulee myyntiin vuonna 2020, ja se on aluksi saatavilla vain Pohjois-Amerikassa. (Kuva Ford)

Markkinoille tuodaan myös täyssähköinen katumaasturi.

AUTOT Fordin edustajat vakuuttelivat vähän aikaa sitten, että poniautoikoni Mustangin bensaveekasilla ladattu perinneversio pysyy myynnissä vielä pitkälle tulevaisuuteen. Nyt ovaalimerkki kertoi kuitenkin uutisia tulevista malleistaan, ja niiden joukossa on mainittu todellisena yllätyksenä myös sähköavusteinen Mustang.

Ford ilmoitti, että se on tuomassa markkinoille seuraavien viiden vuoden aikana 13 globaalia mallia, joissa käytetään sähkövoimaa. Merkki vahvisti niistä jo seitsemän, ja niiden joukkoon kuuluu mm. Mustangin, jenkkien F-150-pick-upin ja Transit Custom -pakettiauton hybridiversiot.

Legendaarisen poniauton hybridimalli tarjoaa kuulemma V8:n tehot ja vieläkin enemmän alavääntöä, joten siinä käytetään todennäköisesti turboahdetun bensanelosen ja sähkömoottorin yhdistelmää. Tällainen voimalinja mahdollistaa varmasti vaivattoman kulun ja pienet päästöt ainakin teoriassa, mutta äänten osalta asia on vähän niin ja näin. Toivoa siis sopii, että myös perinneveekasi saa jatkoa Fordin lupausten mukaisesti. Hybridi-Mustang tulee myyntiin vuonna 2020, ja se on aluksi saatavilla vain Pohjois-Amerikassa.

Sähkömoottorin tuoma lisävoima parantaa Fordin sanojen mukaan myös auton hinaus- sekä kuormankantokykyä.
Sähkömoottorin tuoma lisävoima parantaa Fordin sanojen mukaan myös F-150:n hinaus- sekä kuormankantokykyä. (Kuva Ford)

Toisen jenkki-ikonin, eli F-150-avolavan hybridiversio saadaan kauppoihin samoihin aikoihin, mutta sitä on tarkoitus myydä Pohjois-Amerikan lisäksi myös Lähi-idän maissa. Sähkömoottorin tuoma lisävoima parantaa Fordin sanojen mukaan myös auton hinaus- sekä kuormankantokykyä, ja lisäksi hybridi-pick-upia pystyy käyttämään liikkuvana generaattorina.

Vanhalla mantereella suosittu Transit Custom -pakettiauto saa puolestaan pistokehybridimallin jo vuoteen 2019 mennessä. Sen pitäisi pienentää käyttökustannuksia myös suurkaupunkien ruuhkissa seistessä. Lisäksi ovaalimerkillä on suunnitteilla jopa kaksi poliisikäyttöön räätälöityä hybridiä, joissa on riittävästi potkua takaa-ajojenkin varalle.

Ford ei kuitenkaan tyydy pelkkiin hybrideihin, vaan se tuo markkinoille myös täyssähköisen katumaasturin, jota on tarkoitus myydä niin Pohjois-Amerikassa, Euroopassa kuin Aasiassakin. Sähkö-SUV:n toimintasäteen pitäisi olla 500 kilometrin luokkaa, ja auto valmistetaan USA:n Michiganissa sijaitsevalla Flat Rockin tehtaalla.

Ovaalimerkki ei unohda autonomista ajamistakaan, ja niinpä se aikoo tuoda jo viiden vuoden päästä Pohjois-Amerikan markkinoille suurten volyymien itsestään liikkuvan kulkupelin. Sitä on tarkoitus hyödyntää lähinnä autojen yhteiskäyttöpalveluissa, ja Ford aikoo muutenkin muuttua sekä autojen että liikkuvuuspalveluiden tarjoajaksi. Merkki uskoo tulevaisuuteen ja erityisesti sähköautoihin niin vahvasti, että se arvelee niiden tarjonnan ylittävän bensa-autojen määrän jo 15 vuoden kuluessa.

Lähde Carscoops

Kommentoi Facebookissa