Tyttöjen päivänä pääministerin neuvonantajaksi pääsi 16-vuotias Katariina Räikkönen

Pääministeri Juha Sipilä ja Katariina Räikkönen keskustelivat päivän aikana tyttöjen yhteiskunnallisesta asemasta.

Pääministeri Juha Sipilä ja Katariina Räikkönen keskustelivat päivän aikana tyttöjen yhteiskunnallisesta asemasta. (Kuva Laura Kotila/ Valtioneuvoston kanslia)

Girls Takeover -tempaukseen osallistuu yli 600 vaikuttajaa 60 maassa eri puolilla maailmaa.

TYTTÖJEN PÄIVÄ Pääministeri Juha Sipilä osallistui tänään YK:n kansainvälisenä tyttöjen päivänä lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin tempaukseen ja sai työparikseen 16-vuotiaan Katariina Räikkösen. Planin Girls Takeover -kampanjan tavoitteena on innostaa kaikkia työskentelemään tasa-arvon eteen.

– Sukupuolten tasa-arvo ja tyttöjen asema on yksi 100-vuotiaan Suomen kulmakivi. Uskon, että tämä päivä tarjoaa edelleen uusia näkökulmia minun ja monen muun päättäjän työhön, pääministeri Juha Sipilä sanoo.

Pääministeri Sipilä ja Katariina Räikkönen keskustelivat päivän aikana tyttöjen yhteiskunnallisesta asemasta ja miettivät, miten tasa-arvon toteutumista voitaisiin edistää Suomessa ja maailmalla. Lisäksi Katariina Räikkönen tapasi eduskunnassa puhemies Maria Lohelan sekä nuoremman polven naiskansanedustajia ja seurasi eduskunnan täysistuntoa.

Katariina Räikkönen haluaa nostaa keskusteluissa esiin erityisesti tytöt, joiden oikeuksia rikotaan ja joilla ei ole mahdollisuuksia vaikuttaa. Planin lastenhallitukseen kuuluva Räikkönen esitti pääministeri Sipilälle keväällä haasteen lähteä mukaan tempaukseen.

Girls Takeover -tempaukseen osallistuu yli 600 vaikuttajaa 60 maassa eri puolilla maailmaa. Mukana ovat muun muassa Kanadan pääministeri Justin Trudeau, ministeriöitä Indonesiassa ja Ugandassa sekä Australian Google, Sveitsin Ikea ja Kanadan Unilever.

Suomessa Planin Girls Takeover on yksi Suomen satavuotiaan itsenäisyyden juhlavuoden 100 tasa-arvotekoa -hankkeen teoista.

Kommentoi Facebookissa