Uber lopettaa Suomessa – mutta aloittaa uudelleen ensi kesänä

Taksiliikenteen lupakäytäntö on kiristänyt tunteita.

Taksiliikenteen lupakäytäntö on kiristänyt tunteita. (Kuva Fotolia)

Yhtiö kertoo odottavansa uuden liikennepalvelulain voimaantuloa.

LIIKENNE Kiistelty amerikkalaislähtöinen henkilökuljetuspalvelu Uber aloitti Suomessa vuonna 2014. Taksiautoilijat jättivät viime vuoden alussa tutkintapyynnön toiminnasta, hovioikeus on myös tuominnut Uber-kuljettajia luvattoman taksiliikenteen harjoittamisesta.

Kesäkuussa oikeus asetti Uberin maajohtajan Joel Järvisen omaisuutta takavarikkoon 250 000 euron edestä, Järvistä epäiltiin avunannosta luvattoman taksiliikenteen harjoittamiseen.

Nyt Uber on saanut kiistoista toistaiseksi tarpeekseen, se aikoo lopettaa toimintansa vuodeksi ja aloittaa uudelleen kesällä 2018, kun uusi liikennepalvelulaki on voimassa.

– Vaikka odotamme innolla uuden sääntelyn voimaan astumista, olemme tulleet lopputulokseen, että paras ratkaisu on laittaa UberPOP tauolle 15. elokuuta alkaen, kunnes uusi sääntely mahdollistaa paremman toimintaympäristön, Uberin maajohtaja Joel Järvinen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Kun toiminta alkaa uudelleen, Uber kertoo harkitsevansa palvelun aloittamista myös muissa suuremmissa kaupungeissa Helsingin lisäksi. Maailmalla suositussa Uber-palvelussa matkan voi tilata yksityisiltä kuljettajilta mobiilisovelluksella, yhtiö saa osuuden välityspalvelusta sekä rahaliikenteen hoitamisesta.

Kommentoi Facebookissa