Uhmakas Max Verstappen hölötti itselleen rangaistuksen – ex-mestarilta rajua kritiikkiä

Max Verstappen on F1-urallaan aiheuttanut useita kohuja. (Kuva AOP)

Max Verstappen on F1-urallaan aiheuttanut useita kohuja. (Kuva AOP)

Max Verstappen ilmoitti, ettei F1-kuskien tarvitse hidastaa onnettomuustilanteissa, koska he tietävät mitä tekevät. Tuomaristo tutki Verstappenin tekemiset ja pudotti tämän paalupaikalta neljänteen ruutuun.

FORMULA 1 Meksikon F1-kilpailun tuomaristo pudotti Red Bull-kuski Max Verstappenin paalupaikalta neljänteen lähtöruutuun. Nopeimmalla kierroksellaan Verstappen ei hidastanut riittävästi vauhtiaan tuplakeltaisten lippujen aikana.

Tuomaristo ilmoitti ensin, ettei se ota Verstappenin tapausta tutkintaan. Verstappenin auton ilmoitusjärjestelmään ei ehtinyt tulla ilmoitusta tuplakeltaisista lipuista Valtteri Bottaksen seinäänajon jälkeen ennen kuin Verstappen oli ajanut kierroksensa loppuun.

Hölösuu Verstappen ilmoitti kuitenkin haastattelussa havainneensa onnettomuuden. Hän ilmoitti julkisesti, ettei hänellä ollut tarvetta hidastaa tilanteessa.

– Me F1-kuljettajat tiedämme kyllä, mitä teemme, täräytti Verstappen ja antoi ymmärtää, ettei onnettomuuden sattuessa radalla tarvitsisi hidastaa.

Tuomaristo päättikin tutkia Verstappenin tapauksen. Tuli ilmi, että Verstappenille oli heilutettu keltaisia lippuja, joten kyse olikin selkeästä sääntörikkeestä.

Mikäli Verstappen ei olisi hölöttänyt haastattelussa ylimielistä kommenttiaan vauhdin hidastamisen tarpeettomuudesta, olisi hän todennäköisesti saanut pitää paalupaikkansa.

Verstappenin uhmakas kommentti, ”F1-kuskit tietävät mitä tekevät”, on herättänyt raivoa. Vuoden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve antoi Verstappenin kuulla kunniansa.

– Mielestäni hän on huono roolimalli. Eikä pelkästään turvallisuusasioiden takia. Hän oli paalulla, eikä ajatellut riittävästi. Se ei ollut kovinkaan fiksua, Villeneuve sanoi Motorsport-Magazinin mukaan.

Erityisesti Villeneuve hämmästelee Verstappenin ylimielistä kommenttia.

– Lippu radalla on ainoa asia, jolla on merkitystä. Ensimmäinen sääntö kilvanajossa on, että lippujen viestiä pitää noudattaa, muistuttaa Villeneuve kilpa-autoilun perusasioista.

F1-kisan viimeisin kuolonuhri Jules Bianchi joutui Suzukassa 2014 kohtalokkaaseen onnettomuuteensa ajauduttuaan turva-auton perässä ulos radalta törmäten toista autoa siirtämässä olleeseen pyöräkuormaajaan. FIA:n selvityksen mukaan Bianchi ajoi tilanteessa liian kovaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottas säikäytti rajulla kolarillaan – ”Aina se vähän kolahtaa”

Kommentoi Facebookissa