Uhreina pyörätuolissa ollut vanha äiti ja kehitysvammainen poika – nuori sukulaisnainen vangittiin

Räjähdysmäisesti levinnyttä tulipaloa sammutti yksitoista pelastuslaitoksen yksikköä.

Räjähdysmäisesti levinnyttä tulipaloa sammutti yksitoista pelastuslaitoksen yksikköä. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisi on jatkanut Kangasalla tapahtuneen kahden henkirikoksen tutkintaa.

RIKOS Sisä-Suomen poliisi on tutkinut torstai-iltana Kangasalan Vatialassa Sompiontiellä palaneeseen taloon liittyviä rikosepäilyä. Palossa kuoli vuonna 1954 syntynyt talossa asunut mies ja loukkaantui vakavasti vuonna 1934 syntynyt, niin ikään talossa asunut nainen.

Nainen menehtyi myöhemmin sairaalassa. Naisen puoliso, talon omistanut mies ei ollut tapahtumahetkellä kotona. Pariskunta oli asunut talossa kymmeniä vuosia.

Ilmoitus palosta on tullut hätäkeskukseen klo 23.02. Omakotitalo paloi räjähdysmäisesti ja sitä oli sammuttamassa useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Suoritetuissa kuulusteluissa ja puhutuksissa on ilmennyt, että ainakaan noin klo 22.35–22.38 näkyviä liekkejä ei ole ollut havaittavissa läheiseltä tieltä.

Palopaikan läheisyydessä sijaitsevan rivitalon pihalla oli ollut pysäköitynä sininen Nissan Almera -merkkinen henkilöauto, jonka oli nähty poistuvan paikalta palon syttymisen aikoihin. Auton etupuskuri oli rikki ja takapuskurin kuljettajan puoleinen kulma on ollut teipattuna kiinni autoon ilmastointiteipillä.

Poliisi otti myöhemmin aamuyöllä kiinni vuonna 1988 syntyneen henkilön, jolla on yhteys sekä talossa asuneisiin ihmisiin että autoon.

Pirkanmaan käräjäoikeus on tänään klo 13.00 pidetyssä istunnossa vanginnut kiinniotetun vuonna 1988 syntyneen tamperelaisen naisen todennäköisin syin epäiltynä kahdesta murhasta. Rikosnimike perustuu erittäin raakaan ja julmaan tekotapaan.

Harkintaan on vaikuttanut myös uhrien henkilökohtaiset olosuhteet. Ilta-Sanomien mukaan nainen oli pyörätuolissa ja menehtynyt mies hänen aikuinen, kehitysvammainen poikansa. Epäilty ja kuolleet ovat sukulaisia. Epäilty on kertonut oman käsityksensä tapahtumien kulusta.

Poliisilla on tapahtumien kulusta selkeä käsitys, joka perustuu sekä esitutkinnassa selvitettyihin asioihin että epäillyn kertomaan.

  • EDIT 19.15: Korjattu vangitun iän ja syntymävuoden välinen virheellisyys, syntymävuosi on poliisin vahvistama 

Kommentoi Facebookissa