Ulkomaalainen varaskolmikko tarkkaili ja piiritti ikäihmisiä – jäi kiinni vartijoiden ansiosta

Paljon ihmisiä vetävissä paikoissa liikkuu myös lompakkovarkaita. (Kuvituskuva Fotolia)

Varkaiden epäillään seuranneen uhrejaan kauppakeskuksessa pidemmän aikaa ennen tekoa.

VARKAUDET Länsi-Uudenmaan poliisi on saanut tietoonsa, että kolme henkilöä on kohdistanut varkauksia ikäihmisiin kauppakeskuksessa. Kolmikko on jäänyt kiinni, ja nyt poliisi kehottaa mahdollisia muita uhreja tekemään rikosilmoituksen.

Iso Omena -kauppakeskuksessa liikkui lauantaina 18.5. kolmikko, joka lähestyi iäkkäitä ihmisiä hämärin tarkoitusperin. Kolmikko piiritti valitun kohteensa ja harhautti tätä samalla, kun uhrilta vietiin lompakko sisältöineen.

Ulkomailta saapuneiden varkaiden epäillään mahdollisesti seuranneen uhrejaan pidemmän aikaa ennen tekoa. He myös katsoivat uhrien pankkikorttien PIN-koodeja olan yli maksutapahtumien yhteydessä.

– Varkaat jäivät kiinni kauppakeskusvartijoiden ja järjestyksenvalvojien hyvän yhteistyön ja valppauden ansiosta. Poliisilla oli ilo palauttaa anastettua omaisuutta takaisin oikeille omistajille. Yksittäisessä tehtävässä onnistuminen on yhtä tärkeää poliisityön kuin kansalaisenkin kannalta, toteaa apulaispoliisipäällikkö Kimmo Markkula.

Valvontatallenteilta on tunnistettu anastusrikoksen uhreja, mutta tallenteiden perusteella uhreja saattaa olla enemmän. Poliisi pyytääkin tekemään rikosilmoituksen mahdollisimman pikaisesti, jos on itse joutunut anastusrikoksen uhriksi tai läheinen on kokenut vastaavaa 18.5. Iso Omena -kauppakeskuksessa.

Yleisesti poliisi muistuttaa näppäilemään pankkikorttien PIN-koodit niin, ettei ulkopuolisten ole mahdollista nähdä sitä. Myös lompakkoa kannattaa säilyttää matkassa siten, että se on mahdollisimman vaikeasti anastettavissa.

– Lompakkoa ei kannata jättää esimerkiksi esille kauppakärryyn. Myös lompakon sisältävän laukun pitäminen irrallaan kauppakärryssä voi olla riskialtista. Paljon ihmisiä vetävissä paikoissa valitettavasti liikkuu myös lompakkovarkaita, kertoo rikoskomisario Katja Rekola.

Lue myös: Mies varasti yli 20 vuotta kirjeitä ja muita lähetyksiä postilaatikoista – uhreina yli 650 taloutta

Kommentoi Facebookissa