Ulkomaalaiskaksikko anasti suuria määriä metallia ja kaapeleita – rikosvahinko lähes puoli miljoonaa euroa

Pääepäillyt tunkeutuivat yritysten piha-alueille, joista on anastettu metallituotteita. (Kuvituskuva Fotolia)

Anastettu omaisuus on muutettu rahaksi myymällä sitä romumetalliyrityksille.

RIKOSSARJA Kaakkois-Suomen poliisilaitoksella on tutkittu vuoden 2023 alusta saakka omaisuusrikossarjaa, jossa kahden Suomessa asuvan ulkomaalaisen epäillään anastaneen suuria määriä metallia ja erilaisia kaapeleita. Rikossarjan esitutkinta on valmistumassa ja siirtymässä syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjäalueelle.

Kahden pääepäillyn lisäksi omaisuusrikoksista epäillään viittä henkilöä. Syyttäjälle siirtyy rikossarjasta 18 törkeää varkautta, viisi varkautta, neljä varkauden yritystä sekä liitännäisrikoksia. Rikokset ajoittuvat vuoden 2021 lopusta vuoden 2023 alkuun. Rikokset ulottuvat Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Itä-Uusimaan sekä Hämeen alueille.

Kaksi pääepäiltyä on vangittu tammikuussa ja he ovat edelleen vangittuina. Heidän epäillään tunkeutuneen yritysten piha-alueille, joista on anastettu metallituotteita. Lisäksi heidän epäillään tunkeutuneen kaapelikelojen säilytyspaikkoihin, joista on anastettu kaapelia katkomalla tai kokonaisina keloina. Anastettu omaisuus on muutettu rahaksi myymällä sitä romumetalliyrityksille. Rikossarjassa aiheutettu rikosvahinko on yhteensä lähes puoli miljoonaa euroa.

Anastetun metallin toimituksia romumetallia vastaanottavaan yritykseen on tutkittu törkeänä rahanpesuna. Esitutkinnan aikana on tehty huomattavan suuri vakuustakavarikko. Toimenpiteillä on pyritty puuttumaan romumetallisektorilla havaittuihin rikoksiin ja siten suojamaan terveen sekä elinvoimaisen liiketoiminnan jatkumista.

Lue myös: Ulkomainen rikollisryhmä tehtaili työmaamurtoja – autosta löytyi lähes 2 000 varastettua työkalua

Kommentoi Facebookissa