Ulkomainen sotilas kaipaa nettirakkaansa luokse Lappiin – rikoshyöty huijauksella jopa sata tuhatta euroa

Profiilit ovat tekaistuja ja poliisi epäilee niiden takana olevan tosiasiassa kansainvälisten ammattirikollisten.

Profiilit ovat tekaistuja ja poliisi epäilee niiden takana olevan tosiasiassa kansainvälisten ammattirikollisten. (Kuva Fotolia)

Useita kansainvälisten ammattirikollisten romanssihuijauksia on tullut ilmi lyhyessä ajassa Lapissa.

HUIJAUS Lapin poliisille on tullut lyhyessä ajassa useampia ilmoituksia romanssihuijauksista Lapissa. Huijaukset ovat lähteneet liikkeelle pääsääntöisesti Facebookin, Messengerin tai Internetin jonkin seuranhakupalvelun kautta.

Useassa tapauksessa ulkomaalainen sotilas on lähestynyt suomalaista naista romanttisessa mielessä. Yhteydenpidon edistyessä rakastunut mies on pyytänyt rahaa päästäkseen nettirakkaansa luo Suomeen. Rahaa saatuaan hänelle on tullut yllättäviä esteitä, ja rahaa on tarvittu lisää.

Profiilit ovat tekaistuja ja poliisi epäilee niiden takana olevan tosiasiassa kansainvälisten ammattirikollisten. Tekijät ovat saaneet rikoshyötyä muutamasta tuhannesta eurosta lähes sataan tuhanteen euroon. Rahansiirtoja on tehty useiden ulkomaisten pankkien kautta, jolloin rikollisia on mahdotonta jäljittää ja saada vastuuseen.

Poliisi kehottaa kansalaisia olemaan valppaana ja ilmoittamaan lappilaisille tapahtuneista romanssihuijauksista osoitteeseen rikostorjunta.lappi@poliisi.fi.

Lue myös: ”Hollywood-tähti” perusti orpokotia Afrikkaan – suomalaisnainen lainasi 150 000 euroa huijarille

Kommentoi Facebookissa