Ulkomaiset rikolliset ovat suomalaisten yhdistysten kimpussa – sähköpostilla yritetään huijata tilisiirtoja

Lähettäjän sähköposti on luotu muistuttamaan todellisen henkilön, esimerkiksi puheenjohtajan tai sihteerin sähköpostiosoitetta.

Huijauslaskun lähettäjän sähköposti on voitu luoda muistuttamaan todellisen henkilön, esimerkiksi puheenjohtajan tai sihteerin sähköpostiosoitetta. (Kuva Fotolia)

Pankkitileihin kohdistuvat petoksen yritykset ovat nyt yhdistysten riesana.

PETOS Poliisi tiedottaa, kuinka eteläsavolaisiin yhdistyksiin on kohdistunut petoksen yrityksiä sähköpostilla lähetettävien tekaistujen laskujen muodossa.

Toiminta noudattaa lähes poikkeuksetta samaa kaavaa; yhdistyksen vastuuhenkilölle lähetetään toisen vastuuhenkilön nimissä sähköposti, jossa pyydetään tekemään maksu tai tilisiirto.

Lähettäjän sähköposti on luotu muistuttamaan todellisen henkilön, esimerkiksi puheenjohtajan tai sihteerin sähköpostiosoitetta. Usein pyydetään ulkomaista rahansiirtoa ja mukana on ulkomaisen pankin yhteystiedot sekä tilinumero.

Poliisi kehottaa olemaan tarkkana rahaliikennettä koskevien sähköpostien ja niissä pyydettyjen toimenpiteiden suhteen. Ennen riittäviä henkilökohtaisia tarkistuksia mitään tilisiirtoja tai maksuja ei pidä tehdä.

Toimintaa organisoidaan ulkomailta käsin ja suomalaisten yhdistysten tiedot haetaan internetin kautta.

Lue myös: Sähköpostilla tehtäviä toimitusjohtajapetoksia yritetään edelleen – huijattu jopa kymmeniä tuhansia euroja

Kommentoi Facebookissa