Upea päätös EM-kisoille – Lassi Etelätalo heitti keihäspronssia

Lassi Etelätalo heitti Münchenissä EM-pronssia. (Kuva AOP)

Lassi Etelätalo voitti Münchenissä keihäänheiton EM-pronssia ennätystuloksellaan 86,44.

YLEISURHEILU Kokenut Lassi Etelätalo teki upean tempun Münchenin EM-kisojen keihäsfinaalissa. Hän heitti komean ennätystuloksensa 86,44 ja nappasi sillä EM-pronssin.

Tshekin Vitezslav Vesely oli noussut kolmannelle tilalle Etelätalon edelle. Viidennellä heitollaan Etelätalo venyi ennätykseensä ja se siis riitti pronssimitaliin.

Kauas ei Etelätalo jäänyt EM-kultamitalistakaan. Kotiyleisön riemuksi kisan voiton vei Saksan Julian Weber 87,66 kantaneella heitollaan. Tshekin Jakub Vadlejch saavutti hopean tuloksella 87,28.

Toni Kuusela täydensi suomalaismenestystä viidennellä sijallaan. Kuuselan paras kaari kantoi 80,20.

Etelätalo, 34, on kokenut arvokisakävijä. EM-kisoissa 2014 hän jäi täpärästi neljänneksi.

Dohan MM-kisoissa 2019 Etelätalo oli neljäs. Tokion olympialaisissa 2021 Etelätalo heitti kahdeksanneksi ja tämän vuoden heinäkuussa Eugenen MM-kisoissa kuudenneksi.

EM-pronssi on Etelätalon uran upea huipentuma. Samalla hän palautti suomalaisen keihäänheiton EM-mitalikantaan kuuden vuoden tauon jälkeen.

Suomalaisurheilijat voittivat Münchenissä neljä mitalia, mikä on suurin määrä EM-kisoissa sitten Ateenan 1982 kisojen. Topi Raitanen voitti 3000 metrin esteissä kultaa, Wilma Murto voitti kultaa seiväshypyssä ja Kristiina Mäkelä oli hopealla kolmiloikassa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Topi Raitanen ja Kristiina Mäkelä eivät yllättäneet – mitalit olivat odotettavissa

Kommentoi Facebookissa