Urheilijaeläke myönnettiin kuudelle – mukana olympia- ja MM-mitalisteja

Nykyisin luontokuvaajana toimiva Hannu Siitonen voitti EM-kultaa Roomassa 1974 ja olympiahopeaa Montrealissa vuonna 1976.

Nykyisin luontokuvaajana toimiva Hannu Siitonen voitti EM-kultaa Roomassa 1974 ja olympiahopeaa Montrealissa vuonna 1976. (Kuva AOP)

Eläkkeen voi saada tunnustukseksi olympiavoitosta tai merkittävästä kansainvälisestä urheilu-urasta.

URHEILU Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt urheilijaeläkkeen kuudelle urheilijalle. Valtion ylimääräisen urheilijaeläkkeen voi saada tunnustukseksi olympiavoitosta tai erityisestä syystä myös merkittävästä kansainvälisestä urheilu-urasta.

Eläkkeen saavat olympiamitalistit, Montrealissa vuonna 1976 hopeaa saanut keihäänheittäjä Hannu Siitonen, Sapporossa vuonna 1972 hopeaa voittanut yhdistetyn Rauno Miettinen ja Münchenissä 1972 hopeaa nyrkkeillyt Reima Virtanen, mäkihypyn maailmanmestari Juhani Kärkinen sekä painin MM-mitalistit Tauno Jaskari ja Eero Tapio.

Päätöksessä otetaan urheilusaavutusten lisäksi huomioon hakijan sosiaalinen asema ja verotettavat tulot. Täysi eläke on 1 332,20 euroa kuukaudessa ja osaeläke puolet siitä. Eläkkeestä maksetaan veroa. Olympiakomitea antoi ministeriölle lausunnon kaikista hakijoista, joita oli 31 henkilöä.

Kommentoi Facebookissa