USA on uusi nuorten maailmanmestari!

USA:n edellinen mestaruus on vuodelta 2013. (Kuva AOP)

USA:n edellinen mestaruus on vuodelta 2013. (Kuva AOP)

Yksi vuoden seuratuimmista jääkiekkoturnauksista ratkesi viime yönä Montrealissa.

JÄÄKIEKKO Yli 20.000 ihmistä todisti huikeaa jännitysnäytelmää Montrealin Centre Bell -hallissa myöhään viime yönä, kun alle 20-vuotiaiden MM-kisojen isäntämaa Kanada ja toinen finalisti USA ratkaisivat kirkkaimpien mitalien kohtalon.

Kanada johti finaalia ensimmäisen erän jälkeen jo 2-0, mutta USA kiri rinnalle. Sama kaava toistui kolmannessa erässä kanadalaisten siirryttyä jälleen kahden maalin johtoon ja Yhdysvaltain kammettua itsensä tasoihin.

Kun täysi 20 minuutin jatkoaikakaan ei tuottanut tulosta, ratkaisu venyi trillerimäisesti aina rangaistuslaukauksiin asti. Kummankin joukkueen viidestä laukojasta USA:n Troy Terry, sama mies joka onnistui voittolaukauskisassa myös Venäjää vastaan välierissä, oli ainoa joka kykeni maalintekoon.

Näin ollen kultamitalit USA:lle, hopeat Kanadaan lukemin 5-4. Pronssiottelussa Venäjä kukisti Ruotsin 2-1. Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Kanadan Thomas Chabot, joka nappasi myös parhaan puolustajan tunnustuksen. Parhaaksi maalivahdiksi nostettiin Ruotsin Felix Sandström ja parhaaksi hyökkääjäksi Venäjän Kirill Kaprazov.

Puolustava mestari Suomi joutui historiallisesti karsintaotteluihin Latviaa vastaan, jotka se kuitenkin voitti suoraan kahdessa pelissä ja jatkaa nuorten MM-kisojen korkeimmalla sarjatasolla myös Buffalossa 2018. Finaaliin suomalaisväriä toi sen sijaan toinen tuomareista, Anssi Salonen.

Kommentoi Facebookissa