Uusi Mitsubishi ASX esitellään Geneven autonäyttelyssä – muotoilua uudistettu uuden muotokielen avulla

Keulan ilme on viimeistelty LED-sumuvalojen ja suuntavilkkujen asettelulla etupuskurin laidoille.

Keulan ilme on viimeistelty LED-sumuvalojen ja suuntavilkkujen asettelulla etupuskurin laidoille. (Kuva Mitsubishi)

Tulossa on myös sovelluksia, jotka mahdollistavat ajotietokoneen tietojen yhdistämisen älypuhelimeen.

AUTOT Mitsubishi Motors esittelee uuden, 2020 mallivuoden Mitsubishi ASX:n Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä maaliskuun alussa.

Vuodesta 2009 alkaen Mitsubishi ASX:ää on myyty maailmanlaajuisesti jo 1,32 miljoonaa kappaletta. ASX:n tärkeimmät markkinat ovat Pohjois-Amerikka, Eurooppa, Australia ja Kiina ja kyseessä on Mitsubishi Motorsin kolmanneksi eniten myyty malli, joten se on tärkeässä roolissa Mitsubishin globaalissa strategiassa.

Uuden Mitsubishi ASX:n muotoilua on uudistettu merkittävästi uuden muotokielen ja Drive your Ambition -bränditunnuksen mukaisesti. ASX onkin kompakti crossover, joka on suunniteltu monipuoliseen arki- ja vapaa-ajan käyttöön. Kevyt ja kompakti rakenne yhdistettynä crossover-malleille tyypilliseen korkeampaan ajokorkeuteen takaa valmistajan mukaan erinomaisen ketteryyden ja helpon ajettavuuden.

Mitsubishi ASX on varustettu 2.0 litran MIVEC 1 -bensiinimoottorilla, joka on liitetty joko viisivaihteiseen manuaalivaihteistoon tai INVECS 2 -III CVT-automaattivaihteistoon, jossa on myös 6-vaihteinen Sport-ajotila. Uusi ASX on saatavilla sekä etu- että nelivetoisena. Malli tarjoaa myös uusimpia passiivisen ja aktiivisen turvallisuuden ominaisuuksia, kuten RISE-iskunkestävän korirakenteen, sekä Forward Collision Mitigation -hätäjarrujärjestelmän.

Takaosan muotoilussa tunnusomaisinta on LED-takavalojen terävä ja koko takaosan leveyden mittainen muoto.
Takaosan muotoilussa tunnusomaisinta on LED-takavalojen terävä ja koko takaosan leveyden mittainen muoto. (Kuva Mitsubishi)

Keula mukailee Dynamic Shield -keulamuotoilua, joka antaa itsevarman ja vahvan ilmeen sekä vaikutelman pidemmästä keulasta. Keulan ilme on viimeistelty LED-sumuvalojen ja suuntavilkkujen asettelulla etupuskurin laidoille. Tunnusomaisin piirre takaosan muotoilussa on LED-takavalojen terävä ja koko takaosan leveyden mittainen muoto, joka samalla korostaa auton istuvuutta tiehen. Takapuskurin alleajosuoja on muotoiltu myös uudelleen.

Uuteen Mitsubishi ASX:ään on saatavilla ulkoväreinä vahva Red Diamond, urheilullinen ja energinen Sunshine Orange ja hienostunut Oak Brown. Uuden multimedianäytön koko on kasvanut seitsemästä tuumasta kahdeksaan tuumaan. Korkeimpien varustetasojen mallit on varustettu Tom Tom -navigointijärjestelmällä, johon voidaan yhdistää esimerkiksi reaaliaikaiset liikennetiedot oman älypuhelimen kautta.

Tulossa on myös sovelluksia, jotka mahdollistavat uuden ASX:n ajotietokoneen tietojen yhdistämisen älypuhelimeen. Sovellus voi kertoa kuljettajalle esimerkiksi etukäteen kuinka paljon polttoainetta on jäljellä ja ehdottaa reittiä lähimmälle huoltoasemalle.

Lue myös: Mitsubishi esittelee Genevessä uuden konseptimaasturin – nimi talviurheilusta tunnetun sveitsiläiskylän mukaan

Kommentoi Facebookissa