Uusnatsit järjestivät mielenosoituksen – antifasistit aiheuttivat väkivaltaisen mellakan

Poliisi asettui ryhmittymien väliin, jotta vastamielenosoittajat eivät päässeet varsinaisiin mielenosoittajiin käsiksi.

Poliisi asettui ryhmittymien väliin, jotta vastamielenosoittajat eivät päässeet varsinaisiin mielenosoittajiin käsiksi. (Kuvituskuva Fotolia)

Tutkinta on alkuvaiheessa, ja poliisi koostaa esitutkintamateriaalia.

MIELENOSOITUKSET Tampereella oli tänään kaksi mielenosoitusta, joihin poliisi oli varautunut erikoisjärjestelyin. Niin sanottu varsinainen uusnatsien mielenosoitus oli aluksi Laukontorilla, josta mielenosoittajat siirtyivät marssien oikeustalolle. Vastamielenosoittajat eli antifasistinen ryhmä kokoontui Keskustorille.

Sisä-Suomen poliisi tiedottaa, että vastamielenosoitusta pitäneet ryhmittymät pyrkivät hyökkäämään varsinaisen mielenosoitukseen osallistujia kohtaan muun muassa Hämeensillalla ja Satakunnansillalla. Naamioituneet antifasistit heittelivät muun muassa paukkupommeja ja soihtuja toisia mielenosoittajia ja poliiseja kohti. Poliisin tietoon ei ole tullut, että kukaan olisi varsinaisesti loukkaantunut.

Poliisi asettui ryhmittymien väliin, jotta vastamielenosoittajat eivät päässeet varsinaisiin mielenosoittajiin käsiksi. Tapahtumien vuoksi liikenne oli pysähdyksissä useita kertoja Tampereen keskustassa, ja junaliikenne oli suljettuna Poriin ja Vaasaan päin vähän aikaa, kun antifasisteja oli junaraiteilla. Yksikään juna ei kuitenkaan viivästynyt tapahtumien vuoksi.

Poliisi otti kiinni yhden henkilön pahoinpitelystä epäiltynä, yhden epäillystä vaaran aiheuttamisesta ja kaksi henkilöä poliisilakiperusteisesti rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.

Poliisi tutkii vastamielenosoittajien toimia epäiltynä väkivaltaisena mellakkana. Tutkinta on alkuvaiheessa, ja poliisi koostaa esitutkintamateriaalia. Poliisi oli varautunut turvaamaan mielenosoitukset. Tampereella lisättiin poliisin vahvuutta tapahtumien vuoksi, paikalla oli noin 200 poliisia.

Poliisihallitus on jättänyt Pirkanmaan käräjäoikeuteen kanteen, jossa vaaditaan uusnatsien Pohjoismaiden Vastarintaliikkeen lakkauttamista. Oikeudenkäynti asiasta on ensi viikolla.

Kommentoi Facebookissa