Vaarallista välienselvittelyä – kolme luotia taksiyrittäjän autoon

Taksiliikenteen lupakäytäntö on kiristänyt tunteita.

Taksiliikenteen lupakäytäntö on kiristänyt tunteita. (Kuva Fotolia)

Parikymppiselle miehelle luettiin Tampereella syyte tapon yrityksestä.

RIKOS Nuori mieshenkilö oli ampunut täydessä vauhdissa kolme luotia tamperelaisen taksiyrittäjän autoon. Hän sai Tampereen käräjäoikeudessa syytteen tapon yrityksestä.

Miesten väliset riidat saivat alkunsa oikeudenkäynnistä, jossa keski-ikäistä taksiyrittäjää syytettiin pahoinpitelystä. Nuorempi mies oli jutussa todistajana. Taksiyrittäjän mielestä hän todisti väärin ja mies pelkäsi menettävänsä taksilupansa.

Sen jälkeen alkoivat tappouhkaukset sinkoilla puolin ja toisin. Molemmat saivat syytteen laittomasta uhkauksesta.

Kerran taksiyrittäjä tuli nuoren miehen työpaikalle jokin metalliesine kädessään ja teki kurkun leikkaamista kuvaavan eleen. Nuorempi mies uhkasi puolestaan tappaa taksiyrittäjän sekä tämän perheen. Syyttäjän mukaan kummallakin oli perusteltu syy pelätä turvallisuutensa ja omaisuutensa olevan vaarassa.

Viime marraskuussa alkoi paukkua Nokialla. Osapuolet tulivat liikenteessä toisiaan vastaan. Nuorempi mies ampui taksiyrittäjän autoa kohti 3–4 laukausta. Kolme luotia lävisti auton. Taksiyrittäjä painoi päänsä alas ja kiihdytti pois paikalta.

Ampujan kädestä ja sieraimista löytyi jäänteitä ruudin savusta. Mies väitti, että ne olivat jälkiä siitä, kun hän oli käsitellyt ilotulitteita. Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion tutkimuksissa selvisi, että ilotulitteissa ei ole samoja aineita joita on käsiaseen patruunoissa käytettävässä ruudissa.

Ampuja on yhä vangittuna. Syyttäjä vaatii hänelle vankeusrangaistusta sekä aikaisemman pahoinpitelystä annetun ehdollisen tuomion täytäntöön panemista.

Taksiyrittäjälle syyttäjä vaatii puolestaan sakkorangaistusta laittomasta uhkauksesta. Kyseinen taksiyrittäjä on Tampereella jossain määrin tunnettu.

Hänet on aiemmin tuomittu kahdesta pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Lisäksi mies on tuomittu useita kertoja lähestymiskieltoon.

Taksiyrittäjä toimii viranomaisen myöntämällä luvalla.

Kommentoi Facebookissa