Väärennökseksi epäilty syöpälääke tutkittiin – sisältö vastaa alkuperäistä valmistetta

Pakkausten sisältö vastaa vaikuttavalta aineeltaan, pitoisuudeltaan ja epäpuhtausprofiililtaan alkuperäistä valmistetta.

Pakkausten sisältö vastaa vaikuttavalta aineeltaan, pitoisuudeltaan ja epäpuhtausprofiililtaan alkuperäistä valmistetta. (Kuvituskuva Fotolia)

Pakkauksen nimilipussa on kuitenkin poikkeamia teknisissä yksityiskohdissa.

TURVALLISUUS Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean laboratorion tutkimukset Velcade-syöpälääkkeen väärennösepäilystä ovat valmistuneet. Syöpälääkkeen käyttö on ollut keskeytetty väärennösepäilyn vuoksi.

Tulosten mukaan väärennöksiksi epäiltyjen pakkausten sisältö vastaa vaikuttavalta aineeltaan, pitoisuudeltaan ja epäpuhtausprofiililtaan alkuperäistä valmistetta. Sen sijaan pakkauksen nimilipussa on poikkeamia teknisissä yksityiskohdissa.

Fimea jatkaa edelleen asian selvittämistä. Väärennöksiksi epäiltyjen pakkausten hankintaketjua selvitetään yhteistyössä muiden maiden viranomaisten kanssa.

Väärennösepäily ja käytön keskeyttäminen koskee yhtä rinnakkaisjaeltua lääke-erää (eränumero GJZT700, rinnakkaisjakelija Orifarm Oy) ja sen joulukuussa Suomeen tuotuja pakkauksia. Kaikki muut Velcade-lääkkeen erät ovat normaalisti käytössä.

Kommentoi Facebookissa