Väestörekisterikeskus selvittää Fonectan tietovuotoa – muiden henkilötietoja on ollut nähtävissä

Tavallisen käyttäjätunnuksen omistaja on voinut nähdä myös muiden henkilötietoja sisältävien rekisterien tietoja.

Tavallisen käyttäjätunnuksen omistaja on voinut nähdä myös muiden henkilötietoja sisältävien rekisterien tietoja. (Kuva Fotolia)

Tiedoissa on ollut mukana myös väestötietojärjestelmästä peräisin olevia nimi- ja osoitetietoja.

TIETOVUOTO Eilen on uutisoitu Fonectan laajasta tietovuodosta, jossa yrityksille ja järjestöille tarkoitetussa rekisterien päivityspalvelussa yksi tavallisen käyttäjätunnuksen omistaja on voinut nähdä myös muiden henkilötietoja sisältävien rekisterien tietoja.

Tiedoissa on ollut mukana väestötietojärjestelmästä peräisin olevia nimi- ja osoitetietoja. Fonecta toimii Väestörekisterikeskuksen yhteistyökumppanina väestötietojärjestelmän tietojen käytössä. Väestörekisterikeskuksen tiedossa ei tällä hetkellä ole, että tietoja olisi käytetty vääriin tarkoituksiin.

Väestörekisterikeskus kertoo suhtautuvansa vakavasti kaikkiin epäilyksiin väestötietojen väärinkäytöstä. Väestörekisterikeskus on pyytänyt Fonectalta selvityksen, miten tilanne on päässyt syntymään ja kuinka Fonecta aikoo huolehtia, ettei vastaavaa tapahdu uudelleen.

Väestörekisterikeskus arvioi, millaisia jatkotoimenpiteitä tilanne aiheuttaa Väestörekisterikeskuksen ja Fonectan välillä. Väestörekisterikeskus myös harkitsee, voiko Fonecta toimia jatkossa yhteistyökumppanina väestötietojen käsittelyssä.

Väestörekisterikeskus on tehnyt tietosuojavaltuutetulle ilmoituksen tapahtuneesta.

Lue myös: Tietovuodot yleistyvät – vääriin käsiin päätyy aina sairauskertomuksista tutkintotietoihin asti

Kommentoi Facebookissa