Vähäpukeinen venäläismies pysäköi autonsa tielle ilman valoja – pahoinpiteli pysähtyneitä autoilijoita

Erityisenä edellytyksenä vangitsemiselle käräjäoikeus katsoi karttamisvaaran koskien oikeudenkäyntiä ja rangaistuksen täytäntöönpanoa.

Erityisenä edellytyksenä vangitsemiselle käräjäoikeus katsoi karttamisvaaran koskien oikeudenkäyntiä ja rangaistuksen täytäntöönpanoa. (Kuva Fotolia)

Käräjäoikeus vangitsi käsittämättömästi riehuneen miehen muun muassa ryöstöstä epäiltynä.

RYÖSTÖ Oulun käräjäoikeus on vanginnut vuonna 1986 syntyneen venäläismiehen epäiltynä todennäköisin syin ryöstöstä Pyhännällä 24.3.2019 illalla.

Venäläismies oli muutama kilometri Pyhännältä Kajaanin suuntaan valtatie 28:lla pysäköinyt autonsa ilman valoja, ja käynyt käsiksi ensiksi paikalle pysähtyneen ajoneuvon kuljettajaan. Epäilty oli kahteen eri otteeseen lyönyt kuljettajaa kasvoihin saatuaan ajoneuvon kuljettajan puoleisen oven auki, ja anastanut lopuksi kuljettajan kännykän.

Epäilty oli jatkanut väkivallan tekoja vähissä asusteissa myös kahden seuraavan ajoneuvon kuljettajiin. Mies on epäiltynä useista eri rikoksista tapahtumasarjaan liittyen. Erityisenä edellytyksenä vangitsemiselle käräjäoikeus katsoi karttamisvaaran koskien oikeudenkäyntiä ja rangaistuksen täytäntöönpanoa.

Miehellä on voimassa työlupa Suomeen. Syytteennoston määräpäivä asiassa on 15.4.2019.

Lue myös: Venäläisauton kuljettaja ohitti rekkaa ja törmäsi vastaantulevaan – mies ja kolmevuotias lapsi menehtyivät

Kommentoi Facebookissa