Vahvistus tuli – Tokion olympialaiset siirtyvät vuoteen 2021

Olympiarenkaat Tokion olympiastadionin edessä

Olympiarenkaat Tokion olympiastadionin edessä. (Kuva AOP)

Tokion olympialaisten ohella tulevalta kesältä on siirretty vuotta myöhemmäksi myös jalkapallon EM-kisat.

OLYMPIALAISET Kansainvälinen Olympiakomitea KOK ei kovan kritiikin keskellä käyttänyt itselleen asettamaa kuukauden harkinta-aikaa. Jo tiistaina päätettiin, että Tokion olympialaiset siirtyvät koronaviruspandemian takia vuodella eli kesään 2021.

Asian vahvisti Japanin pääministeri Shinzo Abe. Hän keskusteli tiistaina KOK:n puheenjohtajan Thomas Bachin kanssa ja pyysi tältä, että kisoja siirrettäisiin vuodella. Aben mukaan Bach suostui pyyntöön sataprosenttisesti.

Tokion olympialaiset oli määrä järjestää 24. heinäkuuta ja 9. elokuuta välisenä aikana. Kisojen uusista päivämääristä ei vielä ole päätetty.

Vielä viime viikolla Abe ja Bach ilmoittivat suorasukaisesti, ettei olympialaisia siirretä. Koronavirusepidemia paheni ympäri maailman kuitenkin nopeasti ja lopulta olympialaistenkin suhteen oli myönnettävä tosiasiat. Urheilijat ja lajiliitot vaativat kisojen siirtämistä.

Urheilijoiden harjoittelumahdollisuudet ovat heikentyneet olennaisesti ympäri maailman, eivätkä dopingtestaajat voi matkustusrajoitusten takia tehdä työtään. Ensi heinäkuun suhteen ei myöskään ole takeita, että koronavirusepidemia olisi maailmasta hellittänyt.

Tokion olympialaisten ohella tulevalta kesältä on siirretty vuotta myöhemmäksi myös jalkapallon EM-kisat. Ne on tarkoitus järjestää kesä-heinäkuussa 2021.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Puheenjohtajan runolliset lässytykset eivät auta – olympialiike valmistautuu jo miljardilaskuun

Kommentoi Facebookissa