Vaikea voitto Leijonille MM-avauksessa – Suomelle veikataan kuudetta sijaa

Lauri Marjamäellä riittää pohdittavaa, kuinka saisi lisäenergiaa Leijonamiehistöön MM-kisoissa.

Lauri Marjamäellä riittää pohdittavaa, kuinka saisi lisäenergiaa Leijonamiehistöön MM-kisoissa. (Kuva AOP)

Suomi menetti kahden maalin johdon Valko-Venäjää vastaan MM-kisojen avausottelussa.

MM-KISAT Suomen avausottelu oli juurin niin vaikea jääkiekon MM-kisoissa, kuin ennakkokaavailuissa on odotettu. Leijonamiehistö punnersi lopulta niukan 3–2-voiton Valko-Venäjästä.

Avauserä näytti vielä hyvältä, kun Sebastian Aho laukoi Valtteri Filppulan syötöstä Suomen jo alle kolmen minuutin jälkeen 1–0-johtoon. Pitkään maajoukkuepaitaa odottanut Oskar Osala lisäsi rannelaukauksellaan viiden minuutin kohdalla johdon jo kahden maalin suuruiseksi.

Toisessa erässä Suomen hyvin pelannut maalivahti Joonas Korpisalo seikkaili maalin takana yrittäessään pysäyttää kiekkoa, joka pomppi maalin eteen. Siellä odottaneella Valko-Venäjän Jegor Sharangovitshillä ei olut vaikeuksia iskeä kavennusta.

Kolmannessa erässä ajassa 44.32 Jevgeni Kovyrshin ohjasi korkeahkolla mailalla siniviivalaukauksen maalin ja toi Valko-Venäjän tasoihin. Maalia tutkittiin pitkään videotarkastuksesta. Sebastian Ahon ja Mikko Rantasen nopeiden syötönsiirtojen jälkeen Veli-Matti Savinainen siirsi Suomen helpottavan tuntuisesti jälleen johtoon ajassa 49.15.

Viimeisillä minuuteilla Oskar Osala sai laitataklauksesta jäähyn, kun taas Valko-Venäjä sai tarjota keppiä suomalaispelaajille ilman rangaistuksia. Suomi kuitenkin kesti ilman maalivahtia yrittäneen vastustajan yritykset. Suomen seuraava ottelu on sunnuntaina isäntämaata Ranskaa vastaan.

Lauri Marjamäen luotsaaman Suomen maajoukkueen menestystoiveet eivät ole olleet näissä MM-kisoissa kovin korkealla lukuisten NHL-ammattilaisten kieltäytymisen johdosta. Veikkauksen pitkävedossa Suomi on vastaa kuudes voittajasuosikkina kertoimella 12.

Maailmanmestariksi vedonlyöjät povaavat Kanadaa kertoimella 3,10, Venäjän kerroin on 4 ja Ruotsin 4,10. Myös Tsekki kertoimella 8,20 ja USA kertoimella 9,50 arvostetaan Suomen edelle.

Kommentoi Facebookissa